Komp starego mulił itd, kilo kurzu wywalone, pasta wymieniona, kabelki napięciowe do dysków i DVD poprzycinane, SSD na system dołożony, 8 GB ramu dołożone, buda uszczelniona, filtr gąbkowy założony, widna już lata. Jeszcze tylko zaktualizować sterowniki, zainstalować dooma oraz wiedźmina 3 i można kompa odwieźć. Uwielbiam bezsenność :D
@ppph: u mnie wentylacja tylko zasysa do środka, a powietrze to oportunista, także każdą dziurą leci, a chcę by szło jak najwięcej przez gabeczkę. Kociarze wiedzą o co chodzi.
A tutaj budowa wtyczek środkowych zasilania SATA. Od góry jest na boku dziura w która wsadzamy śrubokręt i delikatnie podążamy. Usłyszymy pukanie i czapka ładnie zejdzie. Jak widać kable są na wcisk i gdy je przytniemy na równo z wtykiem, to po założeniu czapki, nie ma możliwości spięcia. Zawsze można jeszcze zaizolowac np klejem na gorąco. Jedyne co można zwalić przez nieuwagę to przyczepić wtyczkę na odwrót, ale nie wiem jakie będą
A tutaj "wykastrowany" zasilacz, gdzie pozbylem się trzech niepotrzebnych kabli ATA. Poucinane w środku i zaizolowane termokurczkami. Ten wyląduje w projekcie mediacenter do dużego pokoju na i3. Chcę stworzyć mu obudowę praktycznie pasywną, czyli jedyny wentyl to wzmak. Jak zrobię to się pochwalę, ale to może potrwać nawet rok, muszę mieć wenę ( ͡°͜ʖ͡°) Oczywiście części z utylizacji ;)
@RokEndLol uświadomiłem sobie iż ludzie wyłączają swoje kompy xD i jednak są potrzebne z tyłu kratki bo jak wyłącza to może się kurz dostać jak wentyl nie #!$%@?.
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście części z utylizacji ;)