Aktywne Wpisy
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
Czy rozbicie małżeństwa bez dzieci jest moralnie dopuszczalne?
Sytuacja, w której się znalazłam, nie jest łatwa, dlatego chciałabym poznać Wasze opinie. Od pewnego czasu czuję się bardzo silnie związana emocjonalnie z mężczyzną, który niestety jest żonaty. Jest między nami ogromna chemia, czuję, że pasujemy do siebie pod wieloma względami – mamy wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru i zbliżone spojrzenie na życie. Spędzamy razem dużo czasu, zarówno rozmawiając, jak i po prostu ciesząc się swoją obecnością. Od początku czuję, że między nami jest coś wyjątkowego.
Z jednej strony mam poczucie, że spotkałam osobę, która mogłaby być moją bratnią duszą, kimś, z kim mogłabym zbudować coś trwałego. Jego małżeństwo, jak mówi, od dawna nie funkcjonuje dobrze – relacja z żoną stała się raczej rutyną niż prawdziwym partnerstwem, a oni sami coraz bardziej się od siebie oddalają. Nie mają dzieci, co sprawia, że sytuacja jest nieco mniej skomplikowana. On sam mówi, że od dłuższego czasu rozważa rozwód, ale do tej pory nie podjął żadnych konkretnych kroków.
GrimesZbrodniarz +722
Plan jest taki by wziąć mieszkanie na kredyt pod sufit a po 2023 jak inflacja jebnie w górę to spłacić szybko w 3 miesiące.
#mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #inwestycje #bekazpisu #kupnomieszkania #mieszkanie #zarobki #inflacja #gospodarka #ekonomia
@Scaab: xD
zawsze mnie śmieszy jak jeden wykopek z wykop peel próbuje wyruchać poważny bank, który ma sztab ekonomistów, bankierów i prawników
Ale wzięcie teraz kredytu totalnie pod korek to nigdy nie był najlepszy pomysł.
Pytanie też ile masz poduszki bezpieczeństwa i jak majętną rodzinę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wacek_1984: obserwacja jarka, zrobi wszystko by wygrać wybory włącznie z r-------------m gospodarki
@niochland: a nie jest tak, że dla banku to wsio rybka? zwłaszcza zakładając, że bank pożycza kasę za stawkę WIBOR to czy WIBOR wynosi 0,5% czy 15% nie robi bankowi różnicy (zakładamy, że wszystkie kredyty są spłacane w terminie) bo zarabia na marży?
@marcpol: no, ale to niewiele zmienia czy pożyczą po WIBOR czy wezmą kasę z depozytów - i tak zarabiają na marży (w idealnym przypadku, bo wiadomo że w bankach jest milion opłat i prowizji)
https://phavi.umcs.pl/at/attachments/2017/1118/141805-stopy-procentowe.pdf
Komentarz usunięty przez autora