Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzewliwy_wykolejeniec: Jasne, że został kimś, ale z tymi ,,drobnymi potknięciami" to trochę przesadzasz, bo jednak miał trochę p--------e i to praktycznie w każdej dekadzie życia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co ciekawe jego dwa najsłynniejsze utwory (czyli Layla i Tears In Heaven) powstały właśnie pod wpływem negatywnych wydarzeń.
  • Odpowiedz
@k0rdian: Za polską wiki:

Eric Clapton urodził się w Ripley, w hrabstwie Surrey, w Anglii, jako nieślubne dziecko 16-letniej Patricii Molly Clapton i Edwarda Waltera Fryera, 25-letniego kanadyjskiego żołnierza. Fryer jeszcze przed narodzinami syna wyruszył na wojnę, a później wrócił do Kanady. Erica wychowywała babka ze swoim drugim mężem. Chłopiec wierzył, że są oni jego rodzicami, a jego matka – starszą siostrą. Dziadkowie nosili nazwisko Clapp, co było przyczyną pojawiających
  • Odpowiedz
@falden: Czasem mam wrażenie, że wcale nie jest tak łatwo być dobrym muzykiem, gdy ma się lekko w życiu. ;)
I chyba można znaleźć trochę przykładów muzyków, którzy piszą gorsze piosenki od momentu, gdy zaczęli szczęśliwie żyć. :)

Miałem wielką przyjemność zobaczyć Claptona na żywo w 2013, zagrał rewelacyjny koncert. Tyle dekad grania i w każdej z nich można znaleźć coś wspaniałego.
  • Odpowiedz
@k0rdian: Fryer prawdopodobie nigdy nie dowiedział się, że jest ojcem Claptona. Clapton znał tylko nazwisko ojca, już po jego śmierci historię w całość złożył dziennikarz Michael Woloschuk przeszukując dokumentację armii Kanadyjskiej.
  • Odpowiedz
Czy gdyby sam zabił swoją matkę i okazałoby się, że to jednak babcia, a babci nie chciał przecież zabijać, to mógłby wnieść o zmianę kwalifikacji z morderstwa na nieumyślne spowodowanie śmierci?
  • Odpowiedz
@swagerstom: Merytorycznie, nie powiem ;) Chętnie bym podyskutował o tym, ale chyba ktoś tu podąża wytyczoną ścieżką - jak najlepszy komik, to Chaplin, jak najlepszy piłkarz w historii to Pele itp. Abstrahując od tego, że takie gadanie kto lepszy/kto najlepszy jest dziecinne - wyraźnie napisałem, że to tylko ja go tak plasuję wyżej i to moja preferencja, więc ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz