Złota zasada: jeśli nie potrafisz w 3 prostych zdaniach wytłumaczyć laikowi, czym się zajmujesz, to znaczy że albo jesteś słaby w tym co robisz, albo Twoje stanowisko pracy jest zwyczajnie zbędne. Częsta przypadłość korpo ludzi z tytułem na pół powierzchni wizytówki.
@morti92: chcesz powiedzieć ze ludzie nie wiedza ze programista robi programy? I ze nie mogą nawet głupio zagadać „o a umiesz napisać windowsa?” Albo „a mój program do księgowania się zacina to może naprawisz?” :D
@powiedz jeszcze jedno głupie pytanie mi się przypomniało.
Więc piszesz program dla firmy. Kiedy będzie gotowy? On działa od 4 lat To jak możesz przy nim pracować skoro jest gotowy? Poprawiacie coś co źle zrobiliście? Nie, rozwijamy go, zmieniamy. A jak już skończycie w końcu ten program to co będziecie robić?
źródło: comment_WoIYp7XJL7cxUcpF0F6AVR6gOao9NWTc.jpg
Pobierz@Tank1991: ale pomiędzy studentami
@DigitalGirl: ale, że z chadowską mordą i pracujący w zawodzie? bo na studiach to czasem się trafi, ale czy on potem pracuje w zawodzie to nie wiem...
Napiszesz w jakiej branży pracujesz?
@Dutch:
źródło: comment_gKrxCcnnCWMdNrz43Xvd909XIbywEWFW.gif
Pobierz@szynszyla2018: Czyli jak? Ciekawi mnie, może coś mnie ominęło i nie zauważyłem sekretnego wzorca przez te kilka lat w zawodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc piszesz program dla firmy. Kiedy będzie gotowy?
On działa od 4 lat
To jak możesz przy nim pracować skoro jest gotowy? Poprawiacie coś co źle zrobiliście?
Nie, rozwijamy go, zmieniamy.
A jak już skończycie w końcu ten program to co będziecie robić?