Wpis z mikrobloga

Czuję się prawie jak w muzułmańskim kraju, 7;00 i dzwony kościoła n----------ą na pełen regulator, super państwo xD
#zalesie
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@werdum18 Tu nie chodzi o zasadę senioratu, tylko o zasadę "widziały gały, co brały". Jeśli wybieram mieszkanie w pobliżu przetwórni ryb lub oczyszczalni ścieków, nie narzekam na smród. Jeżeli chcę mieszkać koło centrum dystrybucji, nie narzekam na to, że sporo tirów przejeżdża obok. Jeżeli kupuję dom koło kościoła lub dworca kolejowego, to nie dążę do uciszenia dzwonów czy przekierowania pociągów na inne tory. Inaczej jest, kiedy to ja buduję dom, a
  • Odpowiedz
Nie zesrajcie się k---a. Kościoły były, są i będą. Jak mnie w-----a polska mentalność, szukanie ciągle powodu do narzekania. Też nie jestem praktykujący, ale mam w------e w te dzwony, są ważniejsze rzeczy, a Ty jeśli masz czas się przejmować takimi p--------i to zazdroszczę braku prawdziwych problemów.
  • Odpowiedz
@v1lk: czemu to ja mam sobie iść, a nie oni przestać budzić ludzi w promieniu kilometra albo nawet dalej

Za niedługo zaczną Ci przeszkadzać przejeżdżające samochody, powiew wiatru i ch*j wie co jeszcze. Ogarnij się, nie zawsze wszystko w 100% jest tak jakbyśmy tego chcieli.
  • Odpowiedz
Za niedługo zaczną Ci przeszkadzać przejeżdżające samochody, powiew wiatru i ch*j wie co jeszcze. Ogarnij się, nie zawsze wszystko w 100% jest tak jakbyśmy tego chcieli.

@Bluszcz102: Najpierw dowaliłeś OP-owi wady, które sam sobie wymyśliłeś, a potem pokazałeś typową mentalność niewolnika dx
  • Odpowiedz
@viejra: to teraz mi jeszcze powiedz gdzie i w którym kodeksie jest zdefiniowana cisza nocna, jej zakres i natężenie dźwięku jaki kwalfikuje sie do jej zakłócania :>
  • Odpowiedz
@werdum18: Dobra, wytłumaczę tak prosto jak tylko mogę. Większość tak chce, a ty dostosuj się. Jasne czy nie? A jak nie pasuje znajdź grupkę ludzi, zawiążcie partię, wygrajcie wybory i zmieńcie prawo. Tak to działa. Chcesz żeby jakiś mały margines dyktował ludziom jak mają żyć? Całe to p---------e o szanowaniu mniejszości to pic na wodę. Liczy się to czego chce większość. Takie jest życie, pogódź się z tym. Bo jeżeli
  • Odpowiedz