Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że jak idziecie z wózkiem alejką w markecie to jak stoi facet jakimś sposobem widzi cię z daleka i przesuwa wózek żebyś mogła przejść, odsuwa się, ogarnia, że są ludzie dookoła i nie jest sam.

A jak stoi baba to będzie stała na samym środku i nawet nie drgnie. Jak się powie "przepraszam" to jeszcze spojrzy zdziwiona czego od niej chcesz. Jak jedzie wózkiem to jak czołgiem. Potrafi wjechać ci w dupę i gdybyś się przewróciła to by po tobie jeszcze przejechała.

#zakupy #logikarozowychpaskow #przemyslenia
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos nie zauważyłem tutaj analogii do płci - jednak tak, wiele osób w marketach zachowuje się jak święte krowy i jakby mieli cały sklep na wyłączność. Najgorzej na działach z owocami/warzywami
  • Odpowiedz
  • 83
@kratofel123 ale kobiety znacznie częściej się tak zachowują. Jeśli facet nie zwraca uwagi na otoczenie to zwykle jakiś starszy pan używający wózka jako chodzika albo młody oskarek.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: kiedy na wejściu/wyjściu ze sklepu robi się kolejka to z wielką szansą na jej początku jest baba która albo zatrzymała się tuż w drzwiach bo zaraz na wejściu postawili regał z jakimś gównem i ona MUSI teraz to sobie obejrzeć jak jeszcze nawet nie weszła porządnie do sklepu albo już po coś łapami sięga

albo baba, która będąc na środku wąskiego korytarza na wyjście stwierdziła, że ona musi teraz
  • Odpowiedz
@WielkiNos Raz czekam w kolejce przy kasie. Babka wyładowała koszyk i go normalnie zostawiła i przeszła dalej XD Wziałem ten koszyk odsunałem, pchnąłem w jakąś alejkę i potem po niego szła XDDDD
  • Odpowiedz
@WielkiNos: wczoraj dwóch młodych gości stanęło na środku i nie widziało z daleka jak idę. Stoją jak błędne owce i mają cie tak samo w dupie jak te stare baby. Podeszłem bliżej i dalej nic, głośne "przepraszam, chce przejść" naprawiło im styki
  • Odpowiedz
@WielkiNos: o to temat dla mnie jako że jeżdżę teraz w dzień po marketach i mam szybkie roboty z drabina. Najczęściej alejki blokują osoby 60+, nawet na przepraszam nie reagują. Chociaż małolaty też czasem prawie w drabinę wchodzą bo patrzą tylko w telefon.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Ja najbardziej nie lubie klienta model "stara baba co jest zespawana z wózkiem" Leży taka na wózku, tworzy sie żestaw jak w tirze, i zajmuje pół długosci regału. żeby zawrocić to na trzy razy, jak wybiera masło, to zasłania przy tym dostep do serów jogurtów, szynek i wszystkiego co tam jeszcze może być.
  • Odpowiedz