Wpis z mikrobloga

Czuję się prawie jak w muzułmańskim kraju, 7;00 i dzwony kościoła n----------ą na pełen regulator, super państwo xD
#zalesie
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@werdum18: Panie werdum18 wielki szacunek. Nazwał mnie Pan Panem, jestem pod wrażeniem, i przepraszam za poprzednie wpisy gdzie kieruję retorykę per TY. Proszę o łagodny wymiar kary (poważnie zaoponowałeś mnie w tem momęcie)
  • Odpowiedz
@sylwke3100: formalnie nie ale nikt nie dzwoni na pały jak sąsiad zrobi sobie imprezę od 6.00 do 22.00 a jak po tych godzinach to już psy wlepiają mandat. Dzwony biją 100 lat , koguty pieją sto lat i wszystkim nagle to przeszkadza. Jak samolot leci przez pół Warszawy o 0:30 w sezonie wakacyjnym to ci sami krzyczą ,, ej zamknij mordę dobrze ze Okęcie jest 6 km od centrum to
  • Odpowiedz
@sylwke3100: formalnie nie ale nikt nie dzwoni na pały jak sąsiad zrobi sobie imprezę od 6.00 do 22.00 a jak po tych godzinach to już psy wlepiają mandat. Dzwony biją 100 lat , koguty pieją sto lat i wszystkim nagle to przeszkadza. Jak samolot leci przez pół Warszawy o 0:30 w sezonie wakacyjnym to ci sami krzyczą ,, ej zamknij mordę dobrze ze Okęcie jest 6 km od centrum to
  • Odpowiedz
@v1lk: czemu to ja mam sobie iść, a nie oni przestać budzić ludzi w promieniu kilometra albo nawet dalej

@Bocislaw: Bo pewnie ten kościół był przed Tobą na tym miejscu. Przypominasz mi Januszy z Lublina, którzy się pobudowali przy torze i z powodu nich tor został zamknięty. Teraz kolejne Janusze chcą zamknięcia toru w Poznaniu albo dzwonią na policję bo rolnik na swoim polu robi żniwa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bocislaw: U nas była sytuacja, że mieszkańcy w------i się, bo ksiądz o 7:00 rano uruchamiał wszystkie cztery dzwony. Ksiądz ich olał, więc poszli do UM. I o dziwo (bo ksiądz to przyjaciel prezydenta miasta) pomogło. Ksiądz odpala jeden, najmniejszy dzwon, który nie wkurza tak bardzo i ja go nie słyszę, jak śpię.
  • Odpowiedz
@v1lk: Zawsze mogą zrobić jak w kościele św. Michała Archanioła we Wrocławiu. Zamiast n---------ć w dzwony tak żeby wszystkich budzić, to dość cicho grają naprawdę ładną melodyjkę. Jestem antyklerykałem, ale bardzo mi się to podoba.
  • Odpowiedz
@Bocislaw: k---a całe życie praktywcznie przemieszkałem ok 150metrów od kościoła, nigdy nawet nie pomyślałem, żeby narzekać na dzwony xd (nie chodze do kosciola jakby cos). Nigdy mi to w najmniejszym stopniu w niczym w zyciu nie preszkadzalo.
ale wy k---a macie problemy... jak rozwydrzone pięcioletnie dzieci.
  • Odpowiedz
@Bocislaw ooooo, następny co to kupuje mieszkanie obok toru/ lotniska/ kościoła/ względnie jakiegoś wieloletniego baru i narzeka że mu hałasują.
Dzban pan jesteś, ot co.
  • Odpowiedz
@Bocislaw walcz mireczku o swoje i nie przejmuj się debilami

Byłem kiedyś we wsi gdzie przez głośnik cała msza i to przez taki głosnik że w całej wsi było słychać. Jak ministrant kichnął myślałem że trzęsienie ziemi xD dobrze że byłem tam tylko jedna niedzielę

Tak czy inaczej to dobitnie pokazuje mentalność kościoła i ich przekonanie o własnej specjalności i nie podleganiu zasadą - w małej sprawie ale jednak
  • Odpowiedz