Aktywne Wpisy

Obiecałem kumplowi że pomogę mu u niego na budowie dziś rano. Miała przyjechać koparka, a ja mam mała ciezarowkę (typu iveco daily) i bysmy się jakos zgrali z wywozem ziemi. Tak jakoś się zdarzyło wczoraj że mocno się #!$%@?łem xD Gdy dziś rano kumpel się do mnie dobił(umówiliśmy się na 8:00, budze sie kolo 9 a ten dzwonił już kilka razy) to pytał się #!$%@? gdzie jestem bo koparka czeka - musi

gskczio +958
#csiwykop #pomocy
Mirki, może ktoś będzie w stanie pomóc , coś podpowiedzieć.
Mój dziadek 92lvl jakby nie patrzeć u schyłku swego życia ma jedno marzenie .
Przed śmiercią, chciałby odnaleźć swojego kumpla z dzieciństwa , dowiedzieć się czegoś o jego losach.
Historia przedstawia się następująco :
W czasie wojny , ojciec mojego dziadka prowadził gospodarstwo w Czuryłach ( wieś między Olędami a Cielemęcem niedaleko Siedlec w Mazowieckim ) , był masażem .
Mirki, może ktoś będzie w stanie pomóc , coś podpowiedzieć.
Mój dziadek 92lvl jakby nie patrzeć u schyłku swego życia ma jedno marzenie .
Przed śmiercią, chciałby odnaleźć swojego kumpla z dzieciństwa , dowiedzieć się czegoś o jego losach.
Historia przedstawia się następująco :
W czasie wojny , ojciec mojego dziadka prowadził gospodarstwo w Czuryłach ( wieś między Olędami a Cielemęcem niedaleko Siedlec w Mazowieckim ) , był masażem .

https://www.wykop.pl/wpis/43374165/bekazkatoli-pirotechnikasakralna-dzbanywiary-nauko/
Temat nie do ruszenia:
Tragedia w Tatrach. Pytania o krzyż na Giewoncie. 15-metrowa konstrukcja nie pomaga, ale usunięcie "byłoby nie do przyjęcia"
Dziennikarze pytali naczelnika TOPR, czy po czwartkowej tragedii w Tatrach i uderzeniach piorunów w Giewont nie należy rozmawiać o postawionym tam krzyżu. Jan Krzysztof mówił, że 15-metrowa konstrukcja oczywiście nie podnosi bezpieczeństwa, ale usuwanie takiego symbolu "byłoby nie do przyjęcia" dla wielu osób.
(...)
"Oczywiście, 15-metrowy, stalowy krzyż nie podnosi bezpieczeństwa, tylko podnosi ryzyko. To rodzaj wystawionego punktu, szczególnie narażonego. Ale rażenia piorunem były też w okolicy, nie tylko w krzyż. Usuwanie takiego symbolu jak krzyż na Giewoncie dla wielu byłoby nie do przyjęcia."
(...)
całość:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25113967,tragedia-w-tatrach-pytania-o-krzyz-na-giewoncie-15-metrowa.html#s=BoxMMtTi
#bekazkatoli #pirotechnikasakralna #dzbanywiary #naukowcywiary #zakopane #kosciol #katolicyzm
@spere: pieklił się czy sie nie pieklił ale mirki z rigczem ostetecznie ustaliły, że wystarczy uziemić no i
@spere: ¯\_(ツ)_/¯
więc nie chodziło w tym wpisie o bezpieczeństwo tylko o usunięcie krzyża korzystając z tragedii
@VrubeL: xD samozaoranie lvl 200
@NashBridges: Napisz mu to albo zadzwoń, poniżej łap namiary:
https://www.iesu.elektr.polsl.pl/kierownictwo-i-kadra/adiunkci-i-wykladowcy/112-marek-szadkowski
Komentarz usunięty przez autora
@Presti9: drzewo w środku pola to jest nawet 10 metrów powyżej płaskiego i gdzie piorun #!$%@??
Komentarz usunięty przez autora
@NashBridges: Kluczowa była imponująca wysokość szczytu - 1894 m n.p.m, to wcale nie metalowy krzyżna Giewoncie przesądził o tym, że to właśnie tam uderzył piorun
Przeczytaj jeszcze raz powoli, a potem jeszcze raz i jeszcze raz
@Kormas: ja też niewierzący i o ile jestem zdecydowanym przeciwnikiem stawiania krzyży do oznaczania swojego terystorium (szkoły, urzędy, sejm), o tyle uważam jednak, że akurat ten jest jednym z tych, które stale wrosły się w krajobraz i ich ewentualne usunięcie odbyłoby się ze szkodą dla niego.
Racje ideologiczne za bardzo
Współczuję kolego @VrubeL: że zostałeś źle zrozumiany ale widziałem, że nie przejąłeś się tym i bardzo dobrze.
Osobiście, jako ateista nie rozumiem co komu ten krzyż przeszkadza ale komunistom zawsze przeszkadzał i znajdą byle pretekst by się w tym temacie wyżyć.
A najlepiej w temacie piorunów wypowiedział się Tomasz Rożek. Chyba można uznać człowieka za
Absolutnie nie mówię o usunięciu, ale o przesunięciu na zachód lub wschód - z "nosa" na "czoło" lub "klatę" śpiącego rycerza.
Stanowiłby wtedy dodatkowo odgromnik dla samego szczytu w tym dla łańcuchów.
Imho najlepiej na wschód (bez konotacji) - niewiele niżej, sporo dalej i przy "sercu".
@VrubeL:
Jak mówił Krzysztof, to oczywiste, że jeżeli krzyż na Giewoncie dalej będzie najwyżej położonym punktem w trakcie burzy, to "jego uziemienie nie będzie miało żadnego sensu, jeżeli będziemy w jego pobliżu".
To tak, jakby się pan trzymał piorunochronu i zastanawiał się, jak uziemić piorunochron. Nie sądzę, by była to jakakolwiek droga - zwrócił się
@spere: Tak jak
Chciałbym Ci dać pincet plusów.