Aktywne Wpisy
wersalski_kasztaniQ +114
Ale się biznesy zwijają z Polski. Ciekawe czym jest to spowodowane, nie wiem choć się domyślam( ͡º ͜ʖ͡º). Komu oni wcisną te kredyty jak nie będzie pracy? #gospodarka #pracbaza #nieruchomosci
WielkiNos +385
Wiedzieliście, że są ludzie, dla których książki historyczne czy do fizyki to coś, czego się nie czyta?
#ksiazki #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek
#ksiazki #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek
Nie wiem kto z Was wrzucał tu filmik z chaffle ale uwielbiam Cię i Cię nie cierpię - są tak fajne, że muszę kupić lepszą gofrownicę.
Wyglądają lekko "thanks for not aborting me" ale chyba lepiej nie będzie XD
To pierwsza próba, która nadaje się do zaprezentowania Robią furorę w sieci i nie ma się co dziwić bo są smaczne, mają milion wariantów ale jeżeli macie zwykłą marketową gofrownicę (jak ja), to mogą się okazać lekko problematyczne
Serowe gofry - chaffle
1/2 szklanki (75G) startego sera
1 jajko M
Wymieszać. Wyłożyć do nagrzanej gofrownicy i piec do zarumienienia.
Po wyjęciu z gofrownicy odstawic na 2-3 minuty (zrobią się chrupiące)
MAKRO: 308kcal 27B 22T <1W
Łatwe prawda? Ale może okazać się, że gofrownicę musicie dodatkowo natłuścić.
Czas "do zezłocenia" będzie zależał od mocy Waszej gofrownicy, u mnie trwa to nawet 15 minut. Efekty wczesniejszego otwierania zobaczycie na instastory
Teraz dodatki:
Dzisiejsze wzbogaciłam o wędzony boczek - 50G w cienkich plastrach pokroiłam w paseczki, posypałam gofrownicę przed nałożeniem ciasta i na wierzch - bajka! Tylko nie zdążyłam zrobić zdjęcia :( Inne opcje:
-zioła prowansalskie, odrobina koncentratu pomidorowego i salami
-mozarella, cynamon, słodzik
Możecie użyć dowolnego sera, jednak imo lepiej wychodzą z twardszymi gatunkami.
Spodobały mi się, jutro też będą, najprawdopodobniej zrobię z nimi BLT, która chodzi za mną już od dłuższego czasu
Robiliście? Macie jakieś ulubione wersje albo pro tipy?
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
Z dobrego przepisu i w takiej wychodzą super tylko trzeba duuuuzo czasu i cierpliwości ;)
Zaraz po powrocie zagrzewam gofrownicę.