Aktywne Wpisy

lubie-sernik +817
Dzisiaj pierwszy raz w życiu zobaczę Nosacza Polaka. Jadę za godzinę do Zoo w Singapurze.
Jakieś pytania mam mu zadać? Od kogoś pozdrowić?
Na Borneo też lecę ale wolę iść jeszcze do Zoo w razie gdybym na wyspie ich nie zobaczył.
Plusujących
Jakieś pytania mam mu zadać? Od kogoś pozdrowić?
Na Borneo też lecę ale wolę iść jeszcze do Zoo w razie gdybym na wyspie ich nie zobaczył.
Plusujących

MaikeloByalkovo +51
Wykaz polaczkowatego sacrum:
1. Robota na etat - musisz je*ać u kogoś, najlepiej za grosze. Nie waż się otwierać działalności gospodarczej, bo wtedy zostajesz tym złym cieciembiorcą kombinatorem, uczciwy człowiek napieprza od poniedziałku do piątku 8 godzin bite, ni minuty mniej.
2. Mieszkanie na kredyt - wynajem jest dla słabych, poza tym musi być pretekst do napieprzania 8 godzin bitych wspomnianych wyżej, a nic nie motywuje do tego bardziej niż chomąto na szyję w
1. Robota na etat - musisz je*ać u kogoś, najlepiej za grosze. Nie waż się otwierać działalności gospodarczej, bo wtedy zostajesz tym złym cieciembiorcą kombinatorem, uczciwy człowiek napieprza od poniedziałku do piątku 8 godzin bite, ni minuty mniej.
2. Mieszkanie na kredyt - wynajem jest dla słabych, poza tym musi być pretekst do napieprzania 8 godzin bitych wspomnianych wyżej, a nic nie motywuje do tego bardziej niż chomąto na szyję w

Używał ktoś EF Core w połączeniu z npgsqlem jako code-first? Mam problem z relacją wiele-wiele.
https://www.entityframeworktutorial.net/code-first/configure-many-to-many-relationship-in-code-first.aspx
W tym przykładzie gość po prostu dorzucił wzajemne kolekcje i framework sam wykminił aby sobie zrobić table łączące, nawet bez drutowania niczego w model builderze. No ale domyślam się że to w użyciu z MSSQL a nie PostgreSQL.
U mnie jak wrzuciłem tylko wzajemne kolekcje, to EF rzygał, że nie wie o co mi chodzi ("Unable to determine the relationship represented by navigation property"). Jak dokonfigurowałem modelBuilder w taki sposób: https://pastebin.com/fWng6uTp ,
to mi pododawał sztuczne id tylko zamiast stworzyć tabele łączące ( ͡° ʖ̯ ͡°) Problem w tym, że on w drugim przykładzie miał możliwość ustawienia relacji .HasMany(x).WithMany(y) a u mnie jest tylko .HasMany(x).WithOne(y) i prawdopodobnie dlatego się posypało, bo nie byłem w stanie tego odpowiednio zdefiniować.
Nie wiem, zrób bencha. A musisz śledzić te obiekty? Jeżeli nie, to as no tracking.
A co z tym Includem?
obstawiam, że pierwsze 60ms różnicy wynika z zamiany linq na sql, a (400-x)ms z pierwszego strzału do db.
no nie wiem, przecież w międzyczasie dane w bazie mogłyby się zmienić, więc lipa by wyszła.