Wpis z mikrobloga

Mirki.
Czy są to akceptowalne warunki kredytowe?
Kwota kredytu 300k Wkład własny 20% czyli 75k. Wartość nieruchomości 375k. Mieszkanie. Blok należący do wspoldziełni mieszkaniowej. Blok 20lat. Symulacja tylko dla jednej osoby czyli dla mnie. Czas kredytowania 20lat=240miesiecy.
#kredyt #kredythipoteczny #nieruchomosci #mieszkanie #mieszkania #mieszkaniedeweloperskie #banki #bank #bankowosc
lesniok - Mirki.
Czy są to akceptowalne warunki kredytowe?
Kwota kredytu 300k Wkład w...

źródło: comment_PyP81mC1FagjfJK1QWzM5JBO70dj3dfG.jpg

Pobierz
  • 12
@lesniok przy 20% wkładu prowizja (jakakolwiek) i marza 1,95% nie brzmią rewelacyjnie. Brałem w marcu, ta sama kwota, na 30 lat, marża 1,9 i prowizja 0%, w mbanku. Rozwazalem jeszcxe dwie inne, tez bez prowizji, z nieco nizsza marza (no ale byly inne elementy co mi nie pasowaly). Nie masz jakichs inny ofert, dla porównania?
@danielny-czas inne mam na 30lat. Według doradcy samodzielnej zdolności na 20lat nie posiadam, a bank pekao to jedyny który bierze pod uwagę dochód mojej żony z umowę o pracę na zastępstwo. W pierwszy wpisie popełniłem błąd bo faktycznie to wyliczenie jest dla mnie i żony.
Warunki są akceptowalne, nawet niezłe, ale jak wspomniano wcześniej w banku ING dostaniesz trochę lepsze.

W każdym banku w Polsce istnieje możliwość bezpłatnej nadpłaty lub całkowitej spłaty kredytu hipotecznego po pierwszych 36 miesiącach. Oznacza to, że harmonogram spłaty kredytu może ulec zmianie i przykładowo kredyt na 30 lat można spłacić po 3 latach nie ponosząc żadnych dodatkowych kosztów.

Regularnie (co miesiąc) nadpłacając kredyt w ING uzyskasz dokładnie to samo co wybierając krótszy