Wpis z mikrobloga

Tak sobie czytam o zarobkach prezesów wodociągów w #kielce #katowice i innych miastach w #polska i mnie rozwala xD xD - zero konkurencji, odpowiedzialności często też nie i zarobki typu 300-400K/rok xD xD xD. To jest fucha, po wuj ja szedłem na studia, trzeba było iść do młodzieżówki jakiejś partii i jechać na BMW (bierny mierny ale wierny).

NIe mam problemów, że ktoś dużo zarabia... no chyba, że idzie to z moich podatków.

#gorzkiezale #oswiadczeniezdupy
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ipkis123: myślisz, że w urzędach pracują ludzie kompetentni ? Może w niektórych, w większości to odwzorowanie publicznej telewizji. Mówisz jak ma być, ci niżej robią, jesteś z partią a nie przeciw. Jak coś się rozwali to leci z budżetu na naprawę..
  • Odpowiedz
myślisz, że w urzędach pracują ludzie kompetentni ?

@NickciN: oczywiście, że nie. Za takie pieniądze?

Mówisz jak ma być, ci niżej robią, jesteś z partią a nie przeciw.

@NickciN: Ale wiesz, że w mniejszych mieścinach i całych urzędach nie ma żadnej partii? Sprawdź sobie wyniki wyborów. Tak są układy i układziki ale nie myśl że w prywatnych firmach nie ma ich.
  • Odpowiedz
@zibizz1: no takie cos jest imo wystarczajace. Praca w urzedzie powinna imo byc tez pewnego rodzaju misja, powinien byc tam pierwiastek pro publico bono i jednym ze skladowych tego jest imo utrzymywanie zarobkow administracji w rozsadnych granicach.

@Ranger: taki, ze miasto nie daje wyboru i wode moge brac tylko od jednego dostawcy. Pamietam jak budowalem i trzeba bylo zrobic studzienke na licznik - mozna bylo kupic studzienke wodomierzowa
S.....S - @zibizz1: no takie cos jest imo wystarczajace. Praca w urzedzie powinna imo...

źródło: comment_KZpFCtbIyr3AqBuAqZfHfLiANFeHvXJl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz