Wpis z mikrobloga

Lubie sobie dobrze zjesc. Zarcia po knajpach to wazny aspekt kazdego wyjazdu.
Pewnie nie jestem piewrszy, ale co mnie w-----a?

FOOD TRUCKI.(°°

Jezdze sobie na wszystkie "festiwale" w okolicy. Ale to co sie wyprawia to jakas zenada. Na poczatku bylo dorgo, ale trzymalo to jakis tam poziom i dla wiesniakow jak ja byla to jakas tam okazja do sprobowania czegos nowego bez ruszania sie z domu.

Ale teraz? Jeb we fryture nuggetsy z macro i mamy dumnego trucka na 25 letnim ducato o nazwie Mr. Chicken.
Albo hello! Pad Thai z gotowych mieszanek hortexu. ( _)
O burgerach juz z litosci nie wspomne, bo one sa wisienka na torcie.

Wszystko z gotowych polskladnikow, Zwykle mrozonych. Byle taniej
Ale w nazwie: orginalne, wyjatkowo i moje ulubione: RZEMYSLNICZE

No k---a wiadomo. gofry RZEMYSLNICZE. Z rzemyslnicza nutella, rzemyslnicza bita smietana z naboja i rzemyslnicza fruzelina z makro. Dobrze ze w nocy nie swieca. A to wszystko za jedyne 28 zlotych + 6 zeta za puszke 0,2 coli. No p------o ich do reszty.

Wczoraj zamowilem sobie jakies 3 glupoty i picie. 70+ zeta nie moje. A sporej czesci nie dojadlem, bo gowno takie,ze szkoda gadac. I po pijaku na kacu bym lepsze zrobil. A dzis se sikam d--a ( )

Jak to jest ze w #usa #foodtruck to szybkie, tanie i (zwykle) dobre zarcie do opiernia na szybko w drodze do/z pracy.
Fajne, autentyczne, smaczne i k---a za 1 jebe
go dolara.

Czy w ktoryms z polskich foodtruckow da sie kupic cokolwiek poza opakowaniem na wynos za zlotowke?
Watpie.

Mozna ktos we #wroclaw , #kalisz #poznan polecic cos wartego uwagi?

Pluje na nich. Mam nadzieje,ze wszyskie trafi wuj i w koncu zrozumieja idee street food.

Np. Ci goscie:

https://goo.gl/maps/ouPQ5EtYTo9zFAFy9

Przeciez to jest mistrzowstwo. I to nie jest jakis ewenement. Takich miejsc sa tam tysiace.A u nas sie podobno nie da.

#januszebiznesu #gotujzwykopem #gownowpis #boldupy
bigger - Lubie sobie dobrze zjesc. Zarcia po knajpach to wazny aspekt kazdego wyjazdu...

źródło: comment_YaXgG3hX0D92xXM4XaoG03V7RvixqOqj.jpg

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Fajne, autentyczne, smaczne i k---a za 1 jebego dolara.


@bigger: To akurat bzdura. W Stanach są świetne foodtrucki, ale wcale nie są tak tanie, zazwyczaj może 20-30% niższe ceny. Główną zaletą jest to, że się przemieszczają i codziennie pod firmą albo pod ulubionym barem masz jedzenie w innym stylu.
  • Odpowiedz
@bigger: Serio ktoś je z foodtracków ( _), zastanawiacie się jak tam jest jedzenie robione? Te jedzenie z amerykańskich foodtracków jest tanie bo to syf z pół produktów tak jak i u nas. Tyle, że u nas więcej się płaci.
  • Odpowiedz
@Z3tkaOak: akurat lody warto przetestować, tym bardziej że są raczej sezonowo. Na swojej liście mam odhaczone lody z parmezanem, sorbet limonkowy z bazylią, jagodowe z pesto, w----y z prawdziwym alko, lody fiołkowe, sorbet herbaciany, kokosowe z węglem aktywnym i pewnie parę jeszcze by się znalazło ale już nie pamiętam..
  • Odpowiedz
Jak to jest ze w #usa #foodtruck to szybkie, tanie i (zwykle) dobre zarcie do opiernia na szybko w drodze do/z pracy.

Fajne, autentyczne, smaczne i k---a za 1 jebego dolara.


@bigger: Tak jest na całym świecie, nie tylko w USA. Streetfoody i foodtrucki są po to żeby coś na szybko o----ć w drodze do roboty i zapłacić kilka groszy, a jak człowiek ma ochotę na
  • Odpowiedz
@push3k-pro:

Pamiętam jak Pasibusa odkryłem. Rewelacja. Teraz smakowo nadal rewelacja, tylko ceny 2x. W 5 lat.

Dramat! Napisałeś już do Rzecznika Praw Obywatelskich?

Rozumiem że Ty mając możliwość zwiększenia ceny bugsa na 20 albo 30 zł sprzedawałbyś go cały czas za 15?
Pół-biznes, pół-działalność charytatywna i dokarmianie lokalnej ludności? :)
  • Odpowiedz
Ludzie burgery sie juz przejadly. Spoleczenstwo mamy coraz bogatsze wiec mozna placic za jakosc, ale w tej branzy jest naprawde wiele do zrobienia.


@bigger: co do burgerów to teraz są własnie takie jakościowe i zazwyczaj tłuszte jak sam diabeł
kiedyś to były
wielka buła, kotlet z psa przemielony razem z budą i pól kilko surówki. ale jak mi to smakuje to ja nawet nie, tylko nie ma gdzie tego
  • Odpowiedz
@push3k-pro:
To ty się półgłowku srasz o to że ceny burgera w 5 lat wzrosły dwukrotnie. No jak tak można, powinny MAKSYMALNIE o inflację!!!1
Do Jaworowicz idź, a wcześniej nie zapomnij usunąć tego smutnego jak żeńska gonada konta.
  • Odpowiedz
@push3k-pro:
Coś jest definitywnie nie halo, jeśli uważasz że wzrost ceny burgera po 5 latach, po starcie od zera i wyrobieniu sobie zasłużonej renomy to skandal, bo jaśnie pana studęta nie stać. Ale pajacuj dalej, jeśli to kołysze twoją łódką. Podpowiadam: napisz mi jeszcze że to ja jestem właścicielem Pasibusa, będzie zaorane :)
  • Odpowiedz
@wolodia: HIpsterskie tak. Ale ceny i tak sa nizsze jak zauwazyles. Jest cala masa (wiekszosc?) gdzie sluzy sazremu Johnowi z budowy, biura, na downtown etc..
  • Odpowiedz