Aktywne Wpisy
wykoPAKA +86
Hej Wykopakowicze!
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
Czy jesteście gotowi na kolejną edycję wykoPAKI? Bo my tak! (。◕‿‿◕。) Startujemy już za miesiąc, (tj.20 listopada)!
Mamy dla Was kilka ważnych informacji dotyczących nadchodzącej edycji. Przede wszystkim, wymagania do startu pozostają bez zmian! Jednak inflacja nie ustępuje, dlatego wprowadziliśmy pewne zmiany w wymaganych wartościach paczek. Teraz dla formuły lite minimalna wartość to 60zł, a dla formuły plus 120zł. Ale to nie wszystko.
DzikWesolek +654
Typ powinien grać czarne charaktery z takim wyglądem. #jedenzdziesieciu
Pewnie nie jestem piewrszy, ale co mnie #!$%@??
FOOD TRUCKI.(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Jezdze sobie na wszystkie "festiwale" w okolicy. Ale to co sie wyprawia to jakas zenada. Na poczatku bylo dorgo, ale trzymalo to jakis tam poziom i dla wiesniakow jak ja byla to jakas tam okazja do sprobowania czegos nowego bez ruszania sie z domu.
Ale teraz? Jeb we fryture nuggetsy z macro i mamy dumnego trucka na 25 letnim ducato o nazwie Mr. Chicken.
Albo hello! Pad Thai z gotowych mieszanek hortexu. ( ಠ_ಠ)
O burgerach juz z litosci nie wspomne, bo one sa wisienka na torcie.
Wszystko z gotowych polskladnikow, Zwykle mrozonych. Byle taniej
Ale w nazwie: orginalne, wyjatkowo i moje ulubione: RZEMYSLNICZE
No #!$%@? wiadomo. gofry RZEMYSLNICZE. Z rzemyslnicza nutella, rzemyslnicza bita smietana z naboja i rzemyslnicza fruzelina z makro. Dobrze ze w nocy nie swieca. A to wszystko za jedyne 28 zlotych + 6 zeta za puszke 0,2 coli. No #!$%@? ich do reszty.
Wczoraj zamowilem sobie jakies 3 glupoty i picie. 70+ zeta nie moje. A sporej czesci nie dojadlem, bo gowno takie,ze szkoda gadac. I po pijaku na kacu bym lepsze zrobil. A dzis se sikam dupa (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Jak to jest ze w #usa #foodtruck to szybkie, tanie i (zwykle) dobre zarcie do opiernia na szybko w drodze do/z pracy.
Fajne, autentyczne, smaczne i #!$%@? za 1 jebego dolara.
Czy w ktoryms z polskich foodtruckow da sie kupic cokolwiek poza opakowaniem na wynos za zlotowke?
Watpie.
Mozna ktos we #wroclaw , #kalisz #poznan polecic cos wartego uwagi?
Pluje na nich. Mam nadzieje,ze wszyskie trafi wuj i w koncu zrozumieja idee street food.
Np. Ci goscie:
https://goo.gl/maps/ouPQ5EtYTo9zFAFy9
Przeciez to jest mistrzowstwo. I to nie jest jakis ewenement. Takich miejsc sa tam tysiace.A u nas sie podobno nie da.
#januszebiznesu #gotujzwykopem #gownowpis #boldupy
@bigger: W Polsce niestety z wszystkiego trzeba zrobić wielkie ąę. I tak jest prawie ze wszystkim. Od sushi, przez ramen po burgery. Nawet hot-dogi rzemieślnicze robią i kasują za nie 15-16 złotych :D ZŁOTO
@kt13: polecam untappd albo ratebeer. Codziennie jest po kilkanaście premier nowych piw i część z nich to totalna kupa.
@bigger: polski streetfood to drożdzówki, zapiekanki i kebaby xD. Szkoda, że Grażyny nie stoją z pierogami zrobionymi na chacie w kuchni albo Janusz z kanapkami zrobionymi na miejscu.
@kt13: jakie to browary?
Wszystkie browary jakie znam produkują piwo całorocznie. Browar nie może stać pusty.
@kt13: dlaczego?
Panie, koszta pracy, amortyzacja, paliwo, pensje, to wszystko kosztuje, dlatego za jednego kartofla smażonego w starym oleju chcemy 9 zł xD
@bigger: słowo klucz - VAT. #usa go nie ma i szama jest tania. A w Europie jest VAT przez co szama jest relatywnie droższa, stąd u nas wszystko w mniejszych opakowaniach i ogólnie częściej #!$%@? i więcej januszostwa.
@Darth_Gohan: nie zalamuj mnie, ze sa tacy debile xD
"UJA! 10 sosow FANEX. Jak na Orlenie."
Wez nie obrażaj sosów z Orlenu bo są o wiele wiele lepsze niż te fenexy, aro itp (╯°□°)╯︵ ┻━┻ I tak serio mówiąc to kanapka na ciepło z Orlenu na A2 w trasie jest lepsza niż połowa tych food tfu trackow ( ͡º ͜ʖ͡º)
cena ~25 zł od hamburgera w food trucku to generalnie standard...