Wpis z mikrobloga

@anszua: znając ich olewające zachowanie raczej obstawiam że tylko 20 dolców chcą oddać napisałem im że chce pełny zwrot albo w sobotę robię spór na PayPal
  • Odpowiedz
@Qkret: ale jak mogą oddać 20 dolcow jak płaciłem za telefon 320 dolarów ? Nie rozumiem tego... Do konca tygodnia też daje czas a jak nie robię tez spór na PayPal.
  • Odpowiedz
@ninjass: chyba dlatego że to nie oficjalny profil chyba tylko ktoś taki jak ja lub ty sobie założył i trzepie kasę za refy tak mi się wydaje ale tak czy inaczej i agenci i ticked jawne umywanie rączek sprowadzające się do zmienienia automatycznej odpowiedzi ale głównie cel żeby poczekać no ale ile można skoro nic totalnie się nie dzieje bo jak już regułki nie walną to jednym piszą o problemach
  • Odpowiedz
@Qkret: no tak ro prawda Ci powiem ze masz racje, ja bede pisal o zwrot do PayPal tylko musze poszukać i poczytać jak to sie dokladnie robi i jakis dobry link znaleźć. Szkoda i brak słów ...
  • Odpowiedz
@ninjass: no też by mi się coś przydało ogarnąć a jak nie to prosto napiszę co i jak i tyle po co wymyślać coś itp pisać że problem globalny itp
  • Odpowiedz
Pisalem dzisiaj do Gearbest Polska na Facebooku i mi odpisali takie coś: Przepraszamy za tę niedogodność. Rozumiem, że chcesz jak najszybciej otrzymać paczkę. Czy mogę potwierdzić, czy sprawdziłeś lokalną pocztę w tym zakresie lub DPD? Rozumiem. Zapewniamy, że skontaktowaliśmy się z firmą spedycyjną i potwierdzili, że paczka może zostać opóźniona o kilka dni z powodu kontroli celnych. Termin realizacji zamówienia upływa 07 września. Możemy zaoferować rozwiązania w tym zakresie, jeśli paczka nie
  • Odpowiedz
@ninjass: jak mówię wyuczone kopiuj wklej i efekt ten sam ze masz czekać hahaha ani ci nic konkretnego nie napisali ani nic mi to że niby się kontaktowali i że może być kilkudniowe opóźnienie pisali 30 lipca podobna regułkę ja już nawet się z nimi nie kontaktuje do soboty bo po co mam się wkurzać na kolejne zdania które nic nie wnoszą cierpliwie poczekam do piątku i jak nic nie
  • Odpowiedz
@Qkret: a szkoda gadać , juz zgłosiłem roszczenie na PayPalu ale najpierw trzeba korespondencję przeprowadzić ze sprzedawca w tym wypadku Gearbest i mi odpisali ze mam poczekać 5-10 dni roboczych i jest opcja zeby natychmiast zgłosić roszczenie i oni sie tym zajma tylko nie beda mieli dokładnych dowodow i tam jest proponowane pisanie ze sprzedającym i potem moge do 25 sierpnia zglosic roszczenie i sie wtedy PayPal zajmie tym dokładnie
  • Odpowiedz