Wpis z mikrobloga

Niby taki bogol, taką gwiazda a myje się w balii z gołą rurą zamiast kranu. W Polszy nazywamy to biedną prowizorką ale tu to pewnie z 10 klocków ojro kosztowało ( ͡° ͜ʖ ͡°) a na śniadanie co? Bio chleb z bio smalcem i bio ogórasem? #heheszki #cristianoronaldo #bogactwo #prowizorka #kapielechlodzace
K.....t - Niby taki bogol, taką gwiazda a myje się w balii z gołą rurą zamiast kranu....

źródło: comment_EOkhHq99joQmOuQhnFQwp747MWElj489.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@KosmicznyKot: no i co z tego? Tutaj sobie zrobił takie zdjęcie, a wróci sobie do domu i usiadzie w jacuzzi wysadzany diamentami o łącznej wartości całego dobytku całej twojej rodziny ale widocznie nie odczuwa takiej potrzeby chwalenia sie tym jak plebs z wykopu XD
  • Odpowiedz
bania z lodowatą wodą do lepszej regeneracji mięśni

@Caly_na_bialo: Przecież to się do cholery wyklucza. W niskiej temperaturze regeneracja mięśni następuje dużo wolniej niż w wysokiej. Dlatego po ostrym treningu zaleca się pójście na saunę.
  • Odpowiedz
  • 0
@NyanNyan przy sporcie wyczynowym zakładam że gość ma jakieś swoje stałe problemy. @Radziox Nie po prostu bronisz gościa jakby to był twój ukochany idol, nie zamierzam go obrażać bo go szanuje, tylko zauważyłem coś co mnie rozśmieszyło pod względem "dizajnu" a Ty za wszelką cenę próbujesz coś mi zarzucić. Po prostu nie chce mi się dalej z Tobą dyskutować
  • Odpowiedz
@NyanNyan: > Przecież to się do cholery wyklucza

Możliwe, że tak. Jednakże, ja po treningu biegowym odczuwam większe efekty po wymoczeniu nóg w zimnej wodzie niż w ciepłej. Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale jedno jest pewne. Chłop wie co robi i to co robi służy temu aby mógł trenować ciągle na wysokim poziomie
  • Odpowiedz
@Caly_na_bialo: Zimno zmniejsza odczuwany ból. Tylko to nie znaczy, że pomaga w jakimkolwiek stopniu. Jak się nałykasz środków przecibólowych, bo coś Cię bardzo boli, to nie usuwasz bólu, tylko jego odczuwanie. Więc cokolwiek robi w zimnej wodzie, to pewnie nie z nudów, ale też nie po to, żeby mięśnie regenerować. Tylko tego tu się czepiam :)
  • Odpowiedz
@NyanNyan to źle się określiłem, nie jestem ekspertem. Jako zwykły kowalski nie znam wszystkich aspektów, lecz jedynie własne odczucia + przeczytane kilka artykułów na ten temat ;) Pozdrowienia mireczku
  • Odpowiedz
@Caly_na_bialo: Ja też nie, ale co się naczytałem publikacji i badań, które potem na sobie testowałem, to moje. Szkoda, żeby inni cierpieli przez powielanie mitów. Nikomu to nie służy. Pozdro :)
  • Odpowiedz
@NyanNyan: @Caly_na_bialo: Oczywiście, że taka lodowata kąpiel wspomaga regenerację mięśni. Chodzi o silne przekrwienie tkanek zaraz po wyjściu z takiej wody. Wzmożony przepływ krwi ułatwia odprowadzenie nagromadzonych metabolitów, dostarcza więcej tlenu i substancji odżywczych do mięśni - wiec wspomaga regenerację.
  • Odpowiedz