Aktywne Wpisy
Mieszkam z tatą w domu jednorodzinnym. Niebieski chciałby się do nas wprowadzić. Tata się zgadza. Pozostaje kwestia finansowa. Czy jeśli niebieski z tatą będą płacić rachunki pół na pół to będzie uczciwy deal czy niebieski powinien płacić więcej? Ja dotychczas nie płaciłam nic, więc tu się nic nie zmieni na pewno.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
jak powinny wyglądać opłaty?
- niebieski i tata rachunki pół na pół 33.6% (291)
- niebieski więcej niż tata 4.2% (36)
- niebieski wszystkie rachunki niech płaci 12.2% (106)
- ojciec niech na was tyra, nieroby 50.1% (434)
WielkiNos +540
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
@high_tower: Owszem, nikt tego nie neguje. Nikt nie powinien negować też faktu, że gdyby nie Powstanie Warszawskie, to Warszawa nie doznałaby tej skali zniszczeń i rzezi.
W momencie, gdy ktoś bierze zakładników (okupacja Polski), a jeden z nich się na niego idiotycznie rzuca, w wyniku czego dochodzi do masakry tychże zakładników, to nikt nawet przez sekundę nie będzie zastanawiał się,
A co do przypadku zakładników, to na ogół zakładnika który walczy uznaje się później za bohatera.
Komentarz usunięty przez autora
Norman Davies napisał, że „Monter” posłał jakiegoś porucznika naprzeciw naszym, którzy przebijali się ze Starego Miasta. Porucznik odpowiedział, że tam jest pełno niemieckich karabinów maszynowych. „Monter” na to: „To rozkaz!”. No to porucznik pobiegł, a po pięciu minutach go przynieśli z obciętymi nogami. Powiedział: „Rozkaz wykonany” i umarł. Zginęło ponad sto osób. Teraz składają kwiaty na grobie „Montera”, a ta akcja to był totalny bezsens!
Trochę niemiło z jego strony, ale tak czy inaczej, gdyby nie powstanie, to 180k cywili nie straciłoby życia. Moim zdaniem ludzie, którzy wydali takie rozkazy, zachowali się trochę nieodpowiedzialnie.
Mnie także boli, że straciliśmy takie piękne miasto ale obyś nie miał nigdy takich rozterek jak Oni.
Ja z pewnością nigdy nie będę miał takich rozterek, jak powstańcy warszawscy, bo umiem racjonalnie myśleć i wolałbym wyjechać w Bieszczady żyć z niedźwiedziami, niż popełnić s---------o w takim powstaniu ¯\_(ツ)_/¯
Nie chcę obrażać powstańców, bo wiem, można być za to pociągniętym do odpowiedzialności karno-sądowej, ale moim