Aktywne Wpisy

Fishwater +48
Niedawno zauważyłem że bardzo lubię jeść śledzie i ciągle mam na nie ochotę, kupuję sobie takie 3 plastry w oleju za 5zl kroję na kawałeczki, cebuli trochę i do pudełeczka innego z tym olejem oraz chlebek do tego, albo w śmietanie kupuję też (nigdy nie lubiłem jeść śledzia)

Janusz_Lubikwasa +18
#wroclaw
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.
Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@terr0r_dr0ne: pisowski? Przecież linia propagandy PiS jest "Zachód zazdrości Polsce dobrobytu" itp.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_iiUT4fVBZeARlMS6egoLcJp3E811JHbC.jpg
Pobierzźródło: comment_2fWwbhO42gaRPU3wzZNMaVLwwGBRhBwI.jpg
PobierzTy jesteś totalna bzdura. Pomijam, że realna inflacja to już prawie 5% to racz poczytać ile wzrosła kwota wolna, a ile opodatkowanie pracy, zusy, vaty i sraty taty.
C--j z tego, że zarabiam dwie stówki więcej, jak muszę wydać cztery więcej.
W każdej branżowej gazecie trąbią, że gus podał prawie 3% inflacji nominalnej za lipiec, a do końca roku ma przekroczyć 3,5%.
Niepisaną zasadą jest, że inflację realną uzyskuje się przez podwojenie nominalnej.
Argument lvl lemming.
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/inflacja-cpi-w-lipcu-2019-roku-dane-gus/w0nx6m1
Z