Wpis z mikrobloga

#wroclaw
Pozdrawiam kierowców, ja dzisiaj auto zostawiłem w domu.
Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.

Ale wydajmy kolejne 10 mln zł na Śląsk, bo przecież gdybyśmy zrobili to na utrzymanie miasta to byłoby to trwonienie pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Byle 10cm śniegu spadło, a miasto sparaliżowane. Drogi nieodśnieżone, to kierowcy jadą 20 km/h i tworza się kilometrowe korki.

@Janusz_Lubikwasa: uwielbiam takich mistrzów kierownicy, hurr durr trochę śniegu i już korki. Znasz pojęcie "dostosowanie prędkości do warunków na drodze"? Chyba dobrze że ludzie jadą ostrożniej, kiedy masz dłuższą drogę hamowania i niepewność czy nie ma warstw lodu pod śniegiem.
  • Odpowiedz
  • 122
@bardzospokojnyczlowiek: no nie. 90% jedzie 30 a 5% 60.... My tu narzekamy na ostatnie 5% które właśnie 5-10 jada i blokują całe miasta, inni starają się ich ominąć i zaczyna się komedia. Niech te ostatnie 5% jedzie komunikacja i skończą się narzekania.
  • Odpowiedz
jak masz opony i sprawny pojazd w świeżym śniegu idziesz jak na suchym asfalcie.

@Rolss: świeży śnieg to może był o 4 jak nikogo ja drodze nie było. Teraz masz rozjeżdżone błoto pośniegowe, a po tym już się tak fajnie nie jeździ.
Już pomijając fakt, ze dużo osób jeździ pewnie na wielosezonowkach, które na śniegu sobie tak dobrze nie radzą.

Niech te ostatnie 5% jedzie komunikacja i skończą
  • Odpowiedz
powiedz to tym gamoniom co jadą 10 km/h po drodze osiedlowej

No drogi osiedlowe, to potrafią być akurat w ogóle nieprzygotowane. W zeszłym tygodniu baba jechała może 30km/h, coś się chyba zagapiła, po heblach, wpadła w poślizgu i we mnie przydzwoniła, także jednak lepiej jechać wolniej.
  • Odpowiedz