Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +50
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +141
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

1. Nope
2. Jarałem ~6lat i też wmawiałem sobie jakie to zdrowe i fajne, że mogę skończyć kiedy chce. Ale jak z jakiegoś powodu nie miałem jak zapalić to wszystko mnie w-------o i nie mogłem spać. Z zaprzestaniem palenia też zbierałem się bardzo długo.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chcącemu nie dzieje się krzywda, czyli jeśli chcesz coś robić, to poniesiesz konsekwencje.
Z fajkami to jest trochę inaczej bo one powodują uzależnienie fizyczne. Zmniejsza się ilość receptorów niekotynowych w mózgu, przez co endogenna acetylocholina nie powoduje takie samego efektu jak w nieuzależnionym organiźmie, przez co po odstawieniu czujemy się źle(palacze).
Spoko, rozumiem.
Mnie za to wkurza ciągłe powtarzanie tego, jaka to MJ jest super i zdrowa. Leczy raka, choroby i nie szkodzi. Fakt,
Ale mam takie przeświadczenie, że jak ktoś jara wieczorem to po to aby zasnąć. A osoby palące codziennie nie mogą zasnać bez wiadraxD
Ale tak jak piszę, mogę się mylić( ͡º ͜ʖ͡º)
Sorry, za nagonkę musiałem się wypisaćXD
Szacuken za dostrzeganie faktu, że zawsze możesz się mylić - jesteś w mniejszości.
W takim razie pozdrawiam, niech Ci wiadro smaczne będzie. I nie uzależnij się.