Wpis z mikrobloga

@Aldarith: A gdzie było napisane że była biała? Sapkowski jak widać ją zaakceptował, w końcu uczestniczył w tworzeniu serialu.

Z resztą cała saga traktuje m.in. o dyskryminacji rasowej, co nie przeszkadza niektórym w rzucaniu się że Fringilla jest czarnoskóra (choć nigdzie nie jest napisane że nie była). Widać głębokie zrozumienie tematu.
  • Odpowiedz
Z resztą cała saga traktuje m.in. o dyskryminacji rasowej

@venividi: owszem Ludzie vs. Elfy, krasnoludy, gnomy... Gdzie masz w książce o dyskryminacji ze względu na kolor skóry?
  • Odpowiedz
@infotele: Bo to metafora? Wszystkie motywy dyskryminacji rasowej PiniondzZGóry zapożyczył z naszego świata.. podmień sobie elfa na Azjatę, gnoma na Żyda i nagle jest ze gdzieś to już czytałem
  • Odpowiedz
@venividi czytałeś książki czy tylko wiki?
Jeśli Sapek chciał by była czarna musiałby to napisać, świat wiedźmina nie traktuje inności jako nic wielkiego, wprost przeciwnie.
Ale jak chcesz trolluj dalej xd.
  • Odpowiedz
@venividi: Przestań, bo to naprawdę jest słabe. Ja nie jestem fanem Wiedźmina. Nie przeczytałem książek, w gre grałem krótko, ale trzeba nie mieć mózgu żeby po tych fragmentach brać w ogóle pod uwagę, że była czarnoskóra.
"I tu podobieństwa się kończyły..." i wymienia różnice takie drobne jak ubiór, czy strój.
Inny kolor skóry to rzeczywiście żadna różnica w porównaniu z tymi i po co miałby to wymieniać? (
  • Odpowiedz
@Another_One: Całą sage 2 razy. Skoro taki oczytany jesteś to powinieneś wiedzieć że saga traktuje o rasizmie i potępieniu dla inności, a plujesz się o czarną aktorkę POMIMO że nie Sapek nie napisał że była biała. Mało tego, Sapkowski był konsultantem przy tworzeniu serialu i MUSIAL ja zaakceptować. Skoro wiesz lepiej od autora to nie widzę sensu rozmowy z Tobą.
  • Odpowiedz