Wpis z mikrobloga

Rozwala mnie jak większość wykopków deklasuje samotne matki. Zdajecie sobie sprawę, że niektóre z nich straciły męża/partnera tragicznie albo przeszły takie piekło, które Wam się nie mieści w głowie i próbują sobie od nowa ułożyć życie? Potraficie pokazać empatię żonom wykopków, którzy umarli, zachęcacie różowe do opuszczania toksycznych związków ale jednocześnie swoją postawą, którą obserwuje się na wpisach ze screenami z badoo/tindera sami wrzucacie je w dozgonny celibat. Czy serio dla was każda samotna matka jest tożsama z karyną, która pobalowała z hehe łobuzem a teraz czatuje na bogatego wykopka żeby zabrać mu pieniądze? Od kiedy świat jest taki czarno-biały? Nie ma chyba dnia bez zdjęcia z portalu randkowego laski z opisem, że ma dziecko, pod którym rozgrywa się istny festiwal pogardy, skąd w Was tyle jadu ( ͡° ʖ̯ ͡°)..

PS. Uprzedzając złośliwe komentarze, nie jestem samotną matką.
#zwiazki #badoo #tinder #madki #logikaniebieskichpaskow
Pobierz
źródło: comment_gLsqtW0tIpZTR0XgtWIGnIEXCpgYDZJC.jpg
  • 165
@would_an_idiot_do_that oj autokorekta mi zmieniła, fakt jest że używanie mądrych słów musi być poparte rozumieniem ich znaczenia :p

Wykopowe stulejki i beciaki i tak w najlepszym przypadku skończą z taką mamuśka. Może dlatego ich tak dupa piecze. Dziwisz się że na portalu dla frustratow, debili, onanistow, stulejarzy i przegrywow tak się ludzie zachowują? Ja nie ;)
@would_an_idiot_do_that spokojnie samotne matki to nic. Znam osobiście ludzi, a nie tylko na wykopie, które traktują nie-dziewice jako towar gorszego sortu. Bo nawet jak ktoś był w kilkuletnim związku to powinien przewidzieć że się kiedyś rozstaną i kobieta powinna zatrzymać wianuszek specjalnie dla tej osoby. Więc jak nie jest dziewicą to jest tak samo głupia jak samotna matka i jej wina
@morghul: wiem wiem, bije się w pierś, już inna osoba zwróciła mi uwagę o te słowo.
Co do reszty Twojego komentarze, wykop jakby nie patrzeć reprezentuje pewien przekrój społeczeństwa i patrzę na to wszystko z pewnym przerażeniem ( ͡° ʖ̯ ͡°) już o hipokryzji nie mówię jak dzień w dzień laski gole z cyckami z dupami na głównej są fajne supcio, 600 plusów za te cycki, ale
@would_an_idiot_do_that Oceniają bo na tym polega dobór partnera. W żadnym względzie partnerka z dzieckiem z poprzednich związków jest fatalnym wyborem. Naukowo, ewolucyjnie, praktycznie uzasadnione.

Już pomijam fakt że mam ponad 30 lat i moje rowniesniczki samotne z dziećmi to dno emocjonalne i narcyzm kosmiczny (tym bardziej że niewiele sobą reprezentują). Pyszny jest ich ból gdy dowiadują się że jestem w szczęśliwym związku z 24 latką :)

Takie jest życie i rynek matrymonialny.
że niektóre z nich

@would_an_idiot_do_that: pewnie całe 10% z nich ( ͡° ͜ʖ ͡°)

które traktują nie-dziewice jako towar gorszego sortu

@kt13: nie, lecz kobiety bardziej emocjonalnie podchodzą do związku i po kilku są już wyprane z emocji i ciężej szczerze im się zaangażować, to samo z matkami, ciężko o wstępny romantyzm jeśli myśli sie o wychowaniu dziecka, to chyba logiczne...
@would_an_idiot_do_that: A co tam, dorzucę swoje 3 grosze. [edit: miało być krótko, a to chyba najdłuższy post jaki kiedykolwiek napisałem... no cóż]

W temacie ilości - natknąłem się jedynie na artykuł, gdzie mowa jest o milionie dzieci wychowywanych przez samotnych rodziców, z czego 90% przez kobiety. Nie dość, że to nie milion, to jeszcze wcale nie oznacza, że jest ich 900 tysięcy, bo tylko stosunek dzieci do matek 1:1 gwarantowałby taką
@MolibdenowyTadeusz: Tadeusz, daj pan spokój. Fajnie że masz 24-latkę, może nauczy cię czytać ze zrozumieniem. Nie mówię o ocenianiu na podstawie zdjęć tylko mówię o gardzeniu (tu na wykopie) dziewczyną na podstawie informacji o dziecku w opisie. Bez żadnej interakcji z nią, jeden opis sprawia że jest karyną co się z sebem puściła bo tak zarządził wykop. Moim postem wyrażam sprzeciw pogardzie wobec drugiego człowieka.
@would_an_idiot_do_that nie pogardzam nikogo ale po prostu takiej kobiety na partnerkę nie wybiorę. Średnio chcę mieć nawet swoje dzieci, a do chowania czyjegoś to już jestem naprawdę ostatni.

A ta baba i tak zwykle kogoś znajduje, no chyba że jest jakąś skończona patusiarą która ma tych bombelków z 3-5, wiek pod 30 i już mocno sypiącą się urodę. Wtedy może być problem.
@would_an_idiot_do_that Pisałaś też gdzieś tu o zwykłym ocenianiu. Z resztą pogarda mieści się w ramach oceny. Ekstremalnej ale jednak jest wynikiem negatywnej oceny.

Widzę też w twoich i Tobie podobnych dużo nacechowania negatywnego tych gardzących wykopków. Skoro to tak ograniczeni ludzie, dlaczego kłopoczesz się tym co myślą?

Mydlisz oczy i sama gardzisz twierdząc że nie umiem czytać ze zrozumieniem. Chcesz bronić przegranej sprawy, bądź przynajmniej rzeczowa. Chyba że to troling. Wtedy gratuluję,
@would_an_idiot_do_that: pogarda jest tylko dlatego, że mówi się nam, że bycie samotną matką to świetna sprawa, nie wolno tego krytykować i w ogóle to jak facet śmie nie chcieć być z samotną matką. Więc zachodzi reakcja i faceci odginają w drugą stronę.

Jak dziewczyna jest samotną matką (NIE wdową) to powinna się wstydzić błędów które zrobiła w życiu jak kazdy inny wstydzi się błędów. Że całe ich mnóstwo nie widzi w
@FunnyLogin: jesteś dla niego za mocnym przeciwnikiem ;)
@MolibdenowyTadeusz: nie pisałam o zwykłym ocenianiu nigdzie i przestań mi tu wkładać słowa w usta i zarzucać mydlenie oczu, użyłam słowo „osądzać” bo to mi bardziej pasuje do stwierdzeń że jak w tym wieku (20 parę) dziewczyna ma dziecko to pewnie karyna puknięta przez sebę co jest moim zdaniem krzywdzace bo już teraz dostaje się wszystkim matkom z góry. Mam prawo do
@would_an_idiot_do_that Pomijając kwestie, że wykop to specyficzne miejsce to kwestia uogolniania i statystyki. Kiedyś jak rozwody były marginalnym zjawiskiem tak jak nieslubne dzieci to można było założyć z duza dozą prawdopodobieństwa, że samotna matka to wdowa. Dziś jest większa szansa, że samotna matka to albo była żona albo była konkubiba niż wdowa. - dołożyć do tego klimat wykopu i mamy taki efekt.
@Painless: Bardzo możliwe, ale czy to usprawiedliwia osądzanie osoby bez rozmowy, wyłącznie na podstawie opisu? A to się dzieje na wykopie.

@would_an_idiot_do_that A dlaczego nie? Jak ktoś napisze w opisie, że lubi Hitlera, jest narodowcem czy innym zjebem to będziesz udawać, że opis nie ma znaczenia?
Opis to informację jakie chce nam ktoś przekazać i może podlegać ocenie - oczywiście to nie znaczy, że ocena będzie w 100% trafna. Ale potem