Wpis z mikrobloga

Mireczki z #programowanie #naukaprogramowania #informatyka potrzebuję waszego guida. Znudziło mnie już ciągłe gonienie nieistniejącego praktycznie rynku python-junior (wroclaw here) i chyba podjąłem wreszcie tą męską decyzję - muszę nauczyć się jakiegoś "poważnego" języka, gdzie próg wejścia będzie jakkolwiek realny póki się studiuje.
Ogólnie programować w miarę umiem. Brakuje mi jeszcze skilli w stylu pisanie ładnie i przejrzyście (chociaż w mojej opinii jest git ale mnie w ostatniej rekrutacji skarcili za to xD), pisanie bogatych dokumentacji i pisanie kodów zoptymalizowanych.
Będzie tu bardziej chodziło o douczenie się reguł w nowym języku i jego składni.
A więc jakim pójść skrótem??

Który język na wakacje

• java (perspektywa przejścia na kotlin) 36.1% (26)
  • C# 29.2% (21)
  • C++ 13.9% (10)
  • php (ogarniam front-end, wiec w sumie czemu nie) 20.8% (15)

Oddanych głosów: 72

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cl_master:

Znudziło mnie już ciągłe gonienie nieistniejącego praktycznie rynku python-junior (wroclaw here)

Na jakiej podstawie sądzisz, że w przypadku innych języków sytuacja będzie wyglądała inaczej?
  • Odpowiedz
@cl_master: wybierz C# / .NET - nie jest tak samo oblegany jak java, kasa podobna i trzeba dużo mniej umieć na wejściu (wystarczy umieć klepnąć zwykły CRUD w necie by coś załapać, w javie musisz umieć dużo więcej)
  • Odpowiedz