Aktywne Wpisy

Widzicie mirasy, wystarczy napisać do szanownego pana dewelopera i on chętnie udzieli wszelkich informacji, ja nie wiem naprawdę, o co wam chodzi z tą jawnością cen - po prostu jesteście leniwi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: fgsdgsdhdha
Pobierz
dawid199033 +10
Panowie czy to zakwasy...? Nie mogę sgiąć obu rąk ..każdy ruch dłonią to masakra jaki ból ...troche ciezarków podnosiłem i myśle czy to zakwasy czy może coś wiecej#siłownia
źródło: temp_file8192648189537169349
Pobierz

#usa #historia #ciekawostkihistoryczne #ciekawostki #redpill #neuropa #4konserwy #wojnaidei #prostaekonomia #libertarianizm #korwin #nacjonalizm #komunizm #antykomunizm #kapitalizm #heheszki
@yamnichek_pyesio: No nie bardzo.
Produkcja, sprzedaż i handel są tylko neutralnymi narzędziami wykorzystywanymi przez ten system.
@Hound: czyli wystąpienie ich to jeszcze nie jest kapitalizm?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Hound: dziękuję za potwierdzenie, że postowane ostatnio grafiki ze "zgonami w wyniku kapitalizmu" nie mają sensu.
@yamnichek_pyesio: No nie bardzo.
Produkcja, sprzedaż i handel to neutralne "narzędzia", które mogą (a wręcz w przypadku produkcji muszą) być wykorzystywane przez różne systemy. Jeśli są wykorzystywane akurat przez kapitalizm, to znaczy tylko tyle, że kapitalizm odpowiada za skutki ich używania, w tym wszelkie zgony, do których doprowadziły.
Jeśli kapitalizm wyprodukował b--ń, którą następnie nabył komunizm w celu zabijania ludzi, to jak najbardziej oba systemy są tu winne, jeden bezpośrednio, drugi pośrednio. B--ń jest tutaj dodatkowo nietypowym towarem, bo służy wyłącznie mordowaniu ludzi, więc kapitaliści doskonale wiedzieli, w jakim celu ją tworzą i sprzedają, więc ta pośredniość kapitalizmu jest bardzo dyskusyjna.
To się nie zgadzasz?
@