Wpis z mikrobloga

@Revmir: autor tego mema zapomniał jeszcze dodać zabitych w wyniku produkcji broni palnej, bo przecież produkcja to kapitalizm, a kapitalizm to śmierć, b--ń palna to też zabijanie więc też śmierć. Za ofiary zabite przez komunistów za pomocą broni palnej odpowiada więc kapitalizm. Dobrze rozumuję? Piszę w oddzielnym wpisie, bo jestem na czarnej u towarzysza Revimira. Tagi identyczne jak pod jego wpisem. + kilka od siebie
#usa #historia #ciekawostkihistoryczne #ciekawostki #redpill #neuropa #4konserwy #wojnaidei #prostaekonomia #libertarianizm #korwin #nacjonalizm #komunizm #antykomunizm #kapitalizm #heheszki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yamnichek_pyesio: Kapitalizm to system, w którym nacisk kładzie się na własność prywatną i obrót kapitałem w celu jego powiększania.

Produkcja, sprzedaż i handel są tylko neutralnymi narzędziami wykorzystywanymi przez ten system.
  • Odpowiedz
dziękuję za potwierdzenie, że postowane ostatnio grafiki ze "zgonami w wyniku kapitalizmu" nie mają sensu.

@yamnichek_pyesio: No nie bardzo.

Produkcja, sprzedaż i handel to neutralne "narzędzia", które mogą (a wręcz w przypadku produkcji muszą) być wykorzystywane przez różne systemy. Jeśli są wykorzystywane akurat przez kapitalizm, to znaczy tylko tyle, że kapitalizm odpowiada za skutki ich używania, w tym wszelkie zgony, do których doprowadziły.
  • Odpowiedz
@yamnichek_pyesio: To jest tak bardzo sprzeczne z tym co napisałem, że aż mi ręce opadają.

Jeśli kapitalizm wyprodukował b--ń, którą następnie nabył komunizm w celu zabijania ludzi, to jak najbardziej oba systemy są tu winne, jeden bezpośrednio, drugi pośrednio. B--ń jest tutaj dodatkowo nietypowym towarem, bo służy wyłącznie mordowaniu ludzi, więc kapitaliści doskonale wiedzieli, w jakim celu ją tworzą i sprzedają, więc ta pośredniość kapitalizmu jest bardzo dyskusyjna.
  • Odpowiedz
To jest tak bardzo sprzeczne z tym co napisałem, że aż mi ręce opadają.

To się nie zgadzasz?

Jeśli kapitalizm wyprodukował b--ń, którą następnie nabył komunizm w celu zabijania ludzi, to jak najbardziej oba systemy są tu winne, jeden bezpośrednio, drugi pośrednio. B--ń jest tutaj dodatkowo nietypowym towarem, bo służy wyłącznie mordowaniu ludzi, więc kapitaliści doskonale wiedzieli, w jakim celu ją tworzą i sprzedają, więc ta pośredniość kapitalizmu jest bardzo dyskusyjna.

@
  • Odpowiedz