Wpis z mikrobloga

@Diamond-kun: Skyrim nie ma nic z rpg. Ani fabuły, ani mechaniki w której za wszystko co robi postać odpowiadają jej współczynniki, a nie umiejętności gracza. Bliżej temu do akcyjniaka czy jakiegoś symulatora zwiedzania połączonego z biciem mobków. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@CralencSeedorf: jak nie ma fabuły? Ty wiesz że tam można rozmawiać z npc? Mechanike też ma, tylko poprostu inną niż klasycze RPG.
Mówi się o nim action RPG zgadza się, ale to nadal podtyp RPG.
  • Odpowiedz
@CralencSeedorf: Ja bym nawet powiedziałem więcej. Nie TOP10 a TOP3 i nie RPG a total :) Rozumiem, że komuś się może nie podobać formuła, ale jest to znakomity tytuł. Nie wiem skąd wzięło się utyskiwanie akurat na Skyrim. Również znam takie gry, które tłum uwielbia a ja uważam za przeciętnie.
  • Odpowiedz
@Jednobrewy:

Również znam takie gry, które tłum uwielbia a ja uważam za przeciętnie.

Bo ile gier tyle gustów, Skyrim jest porostu RPG celującym w ludzi którzy nie grają w gry RPG.
  • Odpowiedz
@rudy103: Nie zgodzę się do końca. Ograłem niemalże wszystkie RPGi na przestrzeni lat i dalej Skyrim to absolutny top. Fakt, jestem mało statystycznym przykładem, ale takich osób znajdzie się mnóstwo. RPG dla ludzi nie grających w RPG to raczej Wiedźmin 3 aniżeli Skyrim.
  • Odpowiedz
Wystarczy mi info, że w Niemczech nie zostanie ocenzurowany.

@Hans_Olo:
Ale przepraszam, to jest wada, że w Niemczech pierwszy raz będą swastyki i naziści zamiast jakiegoś fikcyjnego braterstwa wilków?
  • Odpowiedz
@jandiabeldrugi: Też śmieszy, ale mniej, bo przynajmniej jest dobrą grą.

@Pozytron: Ale ja nie mówię, że Skyrim to najgorsza gra. Może się podobać ludziom lubiącym łazić po pustym świecie odkrywając kopiuj-wklej lokacje, ale zmienia to faktu, że w kategorii RPG nie istnieje.
  • Odpowiedz