Wpis z mikrobloga

@noelo1dwa3:
Łatwiznę żeby żyć cierpiąc, nie tak jakbyś chciał, bez perspektywy na poprawę ciągle waląc głową w mur bez skutku? Czy tylko chorzy widzą, że życie nie jest sprawiedliwe i mając w perspektywie przeżyć je w cierpieniu chcą skrócić je sobie? Mogę próbować i dodawać sobie tylko kolejnych dni, miesięcy, lat cierpienia, próbować a później obudzić się za 20lat w tym samym stanie i być zadowolonym tylko z egzystencji?

S---------o
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MadelnPoIand: taaaa, tylko przy ciężkiej depresji praktycznie nie istnieje wola zycia więc co to za odwaga skoro nic przezwyciężac nie trzeba. Dobrze, ze nie jestes bogiem tylko przegrywem.
  • Odpowiedz
wg mnie to idiotyczne. Zakladajac, ze nie ma zycia po smierci, po prostu tracisz swoaj sznase.

@bolec_po_boku: Właśnie ma sens tylko w takim przypadku. Jeśli nie ma Boga, to wygrywasz. Wpadasz w etap między zaśnięciem a obudzeniem się, taki jak przed narodzinami. Po prostu Cię nie ma. Jeśli życie po śmierci istnieje to p---------ś po całości i skazujesz się na wieczne potępienie i cierpienie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Mardo:

Polecam spróbować, zobaczysz jak łatwo jest pokonać instynkt samozachowawczy

A wiesz, ze naklanianie do samobojstwa jest karalne w tym kraju? Radze więc uwazac co piszesz i gdzie. Owszem, ja nigdy nie byłem bliski tej decyzji. Z prostej przyczyny - potrafie sam o siebie zadbać i tak bylo od dziecka, bo czesto obiadu nie bylo w domu i nie bylo komu go przyniesc. Aczkolwiek wiem co to jest depresja i
  • Odpowiedz
  • 0
@Mardo: gdzie ja napisalem, ze moje slowa to prawda objawiona do której wszyscy maja sie stosowac? Wyrazilem swoja opinie i tyle. A to, ze probowales cos zrobić tworzy Ciebie eksperta w jakiejs dziedzinie? Ciekawe podejście...
Kazdy ma gorszy czas w życiu i tylko od Ciebie zależy jak wykorzystasz to czego sie nauczyles podczas tego etapu zyciowego. Lepiej jest sie skupic na najblizszym otoczeniu, a nie calym swiecie, bo wplyw ma
  • Odpowiedz
Prawda jest taka, że po czasie nikt tskich ludzi nie wspomina, bo nie ma za co i po co

@LoveAla: Tak, bo tobie się wydaje, że ciebie będą wspominali "po czasie" :D

Każdy zostanie zapomniany. Prędzej czy później - nie ma to żadnego znaczenia :)
  • Odpowiedz