Wpis z mikrobloga

@Me_how1: O kurde. Sam w końcu podjąłem decyzję, że zostałem na stałe w Poznaniu i rozglądam się za mieszkaniem od paru miesięcy. Nic nie znalazłem jeszcze, więc na jakiś czas przeprowadzam się do kawalerki. Szukałem w kijowym momencie i ograniczałem się do 10% Poznania, ale wciąż mam kawalerkę w fajnym standardzie, z ogródkiem, na zamkniętym osiedlu za niewiele więcej niż ten pokój.
  • Odpowiedz
@Me_how1: 1600 za sam pokój? Do tego jeszcze rachunki? To napad w biały dzień, czytając ofertę sam poczułem się okradziony a za nic jeszcze nie zapłaciłem, zdrowo tam kogoś odcieło.
  • Odpowiedz
@NIEKONWENCJONALNA: Biję do mieszkań niewartych swojej ceny, nie ma całej masy niewyremontowanych mieszkań za niższą cenę, bo monitoruję rynek. Jest za to cała masa kawalerek w stanie PRL, których brzydziłby się bezdomny za 2k+.
  • Odpowiedz
@Me_how1: skoro ktos tyle za to płaci to sa warte swojej ceny.
Masz pretensje ze nie mozesz znaleźć tanio mieszkania?

Ja sie wcale nie dziwie ze sa drogie patrząc na całokształt.

Zawsze mozesz kupic własne i nie jeczec na wynajem :)
  • Odpowiedz
@Daleki_Jones: Tak też przypuszczam, natomiast jestem ciekaw czy Breslau jest takim ewenementem i ukry sobie go upatrzyły, czy inne miasta też mają podobnie, 3 lata temu wynająłem kawalerkę we wro za 1k+opłaty więc się dało ;-)
  • Odpowiedz
@Me_how1: To wynajmij sobie w jakieś Oławie i dojeżdżaj codziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tu jest Wrocław. Prestiżowe miasto, mamy kotka wrocka, harlekina i Narodowe Forum Muzyki. Nie musisz wcale mieszkać we Wrocławiu, możesz mieszkać gdzie indziej
  • Odpowiedz