Wpis z mikrobloga

Witam. Tym razem odpada Hiszpania, która miała 36.44% głosów i zajmuje 3. miesjce. I tym sposobem doszliśmy do finału - zagłosuj na kraj do którego nie chciałbyś wyjechać podczas wakacji.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeśli chcesz być wołany - możesz kliknąć w plusa - lub zaobserwować tag ----> #wykopowawykreslanka
oba-manigger - Witam. Tym razem odpada Hiszpania, która miała 36.44% głosów i zajmuje...

źródło: comment_RmeWwsEMPn9mZhHgBhV9mDcxLNzCPOzL.jpg

Pobierz

zAGŁOSUJ NA KRAJ DO KTÓREGO NIE CHCIAŁBYŚ WYJECHAC PODCZAS WAKACJI:

• Portugalia 52.7% (831)
  • Chorwacja 47.3% (746)

Oddanych głosów: 1577

• 28
  • Odpowiedz
ale jak można woleć ubogą kulturowo chorwację od francji, hiszpanii lub włoch

@wespazjan: Och ach, moja kultura.

Można woleć bo jest np. taniej i bliżej, Jugosławia ma inną przyrodę i topografię terenu niż Francja i jest bardziej swojska. Niemcy (których w ogóle nie ma na liście, nota bene) też są bogatsze kulturowo od wielu wyżej wymienionych krajów a jednak nie pojechałbym tam na wakacje bo mi się ten kraj najzwyczajniej w
  • Odpowiedz
@wespazjan: Pewnie głosują w dużej mierze osoby, które cały czas albo przesiedzą w hotelu, albo przeleżą półnagie na plaży.

Aktywny wypoczynek, nie wspominając już o zwiedzaniu to dla nich koncept niepojęty. W sumie lepiej, że jadą do Chorwacji, bo jak ktoś taki ma się wybrać do Italii czy Grecji, aby nie zobaczyć żadnego zabytku i jedynie leżeć na plaży, to lepiej aby pojechał do tej Chorwacji i nie korkował lotnisk/hoteli. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
mie lepiej, że jadą do Chorwacji, bo jak ktoś taki ma się wybrać do Italii czy Grecji, aby nie zobaczyć żadnego zabytku i jedynie leżeć na plaży,

@GaiusBaltar: byłem we Włoszech, Grecji i Chorwacji. Jeżeli ktoś nie szuka zabytków, a natury to Chorwacja moim zdaniem bije na głowę dwa pozostałe kraje, które wymieniłeś. Wiadomo, że tutaj głosowanie odbyło się na zasadzie "byłem tu to głosuję na coś innego", ale musisz zrozumieć,
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar: No wielkie halo, że ktoś chce spędzić wakacje i ODPOCZĄĆ jak chce XDD Gardzę takim czymś, jeden pojedzie i zrobi 50 km łącznie na nogach zwiedzając zabytki, a drugi będzie tylko leżał na plaży i jeden jak i drugi będzie zadowolony. Poza tym wakacje głównie kojarzą się właśnie z odpoczynkiem dlatego wygrywa taka Chorwacja
  • Odpowiedz
@Portowiec: Nie polecam portugalii do lezenia w takim razie xD #!$%@? gorzysta ta lizbona jeszcze kazdy chodnik z kostki. Tak na powaznie to widze ocean z okna, jedzienie przepyszne a temperatura przyjemna (27 stopni xD a nie 36 jak w polsce) roslinnosc zajebista, palmy i pomarancze robia robote, sami ludzie tez bardzo mili wiec polecam.
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar: przecież to nie jest tak, że w Chorwacji totalnie nie ma co oglądać. Dubrovnik, Split, Pula, Sibenik, Trogir, Jeziora Plitwickie, Krka, pewnie coś jeszcze by się znalazło. Jak ktoś chce tylko leżeć na plaży, albo przy basenie w all inclusive, to wybierze Turcję czy inny Egipt, jak ktoś chce tylko zwiedzać, to wybierze Włochy czy Francję, a Chorwacja bardzo dobrze równoważy wszystkie aspekty wypoczynku i jest właściwie dla każdego. Można
  • Odpowiedz
Przecież Chorwacja jest piękna. Zwłaszcza wyspy: Krka, Vis, Hvar itp.,parki narodowe. Jak ktoś jedyne co widzial to Makrska to się nie dziwie, ze ma taka opinie, ale jeśli chodzi o naturę i krajobrazy to Chorwacja według mnie ma wiele do zaoferowania
  • Odpowiedz