Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +33
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

- Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że Liberty Media. Ekhm... Liberty, która podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem linczowany. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe decyzje wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia kibiców, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, decyzja to 25 pkt, decyzja to Leclerc, decyzja to FIAmilton. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd wydajesz tę decycje? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie przepisów, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład wydaje decyzje, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy marshalla i będę ot, choćby sadzić... znaczy... ogórki.
#f1
źródło: comment_eDlLVNLiTCswW8m0Y8GXJAX62F8DSWFs.jpg
Pobierz