Aktywne Wpisy

FejsFak +146
Wymieniłem ten modulik VCD przez który były błędy na magistrali CAN ale nic to nie dało, auto dalej nie chce zapalić :(
Podpinam żarówkę 12V zamiast wtryskiwacza i nawet nie mrygnie podczas kręcenia czyli ECU nie daje napięcia na wtryski. Już zaczyna mi brakować pomysłów co może być nie tak. Jak się okaże, że to jakiś bezpiecznik albo przekaźnik (niby wszystko sprawdzałem i jest git) to będę się śmiał z siebie cały
Podpinam żarówkę 12V zamiast wtryskiwacza i nawet nie mrygnie podczas kręcenia czyli ECU nie daje napięcia na wtryski. Już zaczyna mi brakować pomysłów co może być nie tak. Jak się okaże, że to jakiś bezpiecznik albo przekaźnik (niby wszystko sprawdzałem i jest git) to będę się śmiał z siebie cały
źródło: IMG_20250215_142321_597
Pobierz
Yuri_Yslin +31
Widzę, że dużo Mirków pisze o tym, by ratować jakoś tzw. Polskę powiatową. Tylko po co?
Zadam takie pytanie: Czy nie lepiej zbudować bardzo dobrą sieć połączeń w TOP10 i ich satelitach powiatowych, niż ciąnąć setki kilometrów torów na jakichś zadupiach przez pola i lasy, by miasteczka po 2k mieszkańców z lubelszczyzny dostały szansę?
Trendy urbanizacyjne są takie, by tworzyć duże skupiska ludności, bo znacznie łatwiej dla nich zapewnić infrastrukturę. Czemu na poziomie miasta
Zadam takie pytanie: Czy nie lepiej zbudować bardzo dobrą sieć połączeń w TOP10 i ich satelitach powiatowych, niż ciąnąć setki kilometrów torów na jakichś zadupiach przez pola i lasy, by miasteczka po 2k mieszkańców z lubelszczyzny dostały szansę?
Trendy urbanizacyjne są takie, by tworzyć duże skupiska ludności, bo znacznie łatwiej dla nich zapewnić infrastrukturę. Czemu na poziomie miasta

uruchamiał ktoś cross compilacje na ubuntu dla openWRT ? Robie to zgodnie z tutkiem (https://digi-chip.pl/2311/kompilacja-openwrt/) ale wywala błąd podczas kompilacji :
"/opt/openwrt/include/toplevel.mk:216: recipe for target 'world' failed"
źródło: comment_Yfnp9aS2QCt4H3s1PxYQnt1sNYHrwnip.jpg
Pobierzklepnij:
make cleana później
make V=s -j1i wynik wrzuć na jakieś pastebin
configure: error: you should not run configure as rootoraz linia 1:
adik@ubuntu:/opt/openwrt$ sudo make V=s -j1Już wiesz gdzie masz błąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Klepnij:
sudo make cleana później (już
https://pastebin.com/Zy3Zgcde
Spokojnie, zaraz to się ogarnie.
1. Poniższe komendy klepnąłeś jako zwykły użytkownik czy z
1. Jako sudo
2. 64 bit
3. wirtualka VMware
git clone .....i wykonasz wszystkie punktu jeszcze raz, ale już bez używaniasudochyba najprościej
sudo rm -r openwrtTutaj masz też info ze strony openwrt: https://openwrt.org/docs/guide-developer/quickstart-build-images
Dlaczego kompilujesz OpenWrt?
Bo jak budujesz firmware pod router, to patrząc na pasmo sukcesów jakie pojawiły się na starcie obawiam się, że możesz sobie przerobić router na przycisk do papieru.
Ja ponad rok temu kupiłem od pewnego Mirka z wypoku 3x kamerki. Po chyba roku (ponad 10 miesięcy leżały w szafie) wymieniłem tam firmware na openwrt. No i jakoś wifi mi jeszcze nie śmiga, ale nie mam ani czasu ani chęci przy tym siedzieć.
@r00ti: ooo, to tutaj też coś grzebałem, więc możesz pytać. Tylko że ja to wszystko miałem ogarnięte pod Eclipse. Zabawy z tym trochę było (biorąc pod uwagę że to była moja pierwsza styczność z językiem C) ale się udało.
@r00ti: Spoko.
Zanik klepniesz
make, to pyknijmake menuconfigi zaznacz "Build the