Wpis z mikrobloga

@Oszukistaaa: ukośnica to nie to samo - spróbuj deskę lub belkę przeciąć tym wzdłuż, ukośnica nadaje się tylko do cięcia w poprzek. Zagłębiarka to świetna alternatywa jeżeli ktoś nie ma piły stołowej, szczególnie razem z szyną. Ukośnica nadaje się w zasadzie jedynie do cięcia w poprzek, a nie wzdłuż.
  • Odpowiedz
@Rymbaba: PROTIP: Schody do domku nie na środku tylko po prawej stronie tego frontu a zaraz obok zjeżdżalnia i pod domkiem piaskownica do której nie napada deszcz jak przyjdzie burza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rymbaba: Mogę kosztorys i użyte materiały (I gdzie kupione)? Niedawno budowałam budżetową szopę na rowery, w sumie to wyszło tak se, a cena i tak spora, tak mi się wydaje. Zastanawiam się co mogłam zrobić inaczej, o ile to możliwe i czy nie dało się w podobnych cenach kupić gdzieś czegoś lepszego (np. inne kantówki).
  • Odpowiedz
@Rymbaba kilka lat temu zbudowałem coś podobnego. Świetna sprawa. Pamiętaj tylko aby zakotwic wszystko bo jak się dzieciak rozbuja to się wszystko wywali. Druga rzecz to belka ta pozioma na hustawke? To ma jakieś 9-11cm na oko. Trochę delikatne.ja u siebie mam 9cm i za kazdym razem jak się dzieci bujaja to się boję że się polamie. I mimo że co jakiś czas sam sprawdzam czy mnie utrzyma to i tak
  • Odpowiedz
@Rymbaba: gratuluje, juz wyglada swietnie.
Ja tez starałem sie wykonac domek dla moich mlodych jednak najwiekszy problem mialem ze schodami, ktore musze przerobic. Mozesz wrzucic zdjecie jak je wykonales?
  • Odpowiedz
@dekonfitura: jeszcze nie robiłem - tak samo zresztą jak tych nie na drzewie :P
@Edisonof: to oni mi raczej mówią "no idź już budować dalej"
@gooo21: wstępnie sobie rozrysowałem ale było dużo przeróbek, materiały brałem prosto z tartaku - główna konstrukcja to kantówki 10x10 i 5x10
@GrindujTopy: belka ma 10x10 i wisze na niej jak 100kg goryl więc i pięciolatków na huśtawce wytrzyma
@TrujZWykopem
  • Odpowiedz