Aktywne Wpisy

7 lat temu jak kończyłem szkołę średnią bardzo nie chciałem iść do pracy bo wiedziałem ,że to nie dla mnie 8h dziennie życia marnować żeby tylko mieć na podstawowe potrzeby, ale musiałem opłacić studia zaoczne i się jakoś utrzymać, dzisiaj już od kilku lat pracuje w #korposwiat i to jest masakra, dzien w dzień marnujesz 8 najlepszych godzin każdego dnia, żeby później zrobić obiad, posprzątać i iść spać i tak

Afrobiker +192
źródło: temp_file1310178499070860325
Pobierz

źródło: comment_xVtinuZXWoXmqnBsnQbJRB0wAFjuw2a3.jpg
Pobierz@chilon: Który ustęp o tym doklądnie mówi bo autentycnzie nie mogę tego znaleźć ani odnośnie pieszych ani rowerów.
@chilon: Moje oczy (╯︵╰,) #grammarnazi
https://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/gddkia-ma-nowe-wytyczne-dla-infrastruktury-pieszej-i-rowerowej-54737.html
Tak więc dokumenty GDDKiA są raczej dodatkiem do braków ogólnych.
a to że jeździć nie wolno - co mnie to obchodzi, nawet policjanci na to nie reagują
Co do hulajnóg to już nie uchwalili, że mogą po DDR?
@FLAC: Z jednej strony mnie to cieszy bo to co czasami ludzie robią na wypożyczonych hulajkach woła o pomstę do nieba. I nie każdy rowerzysta
Zgadzam się, że limit górny powinien być. Z drugiej strony rowerem i do 40 się można rozpędzić (nie mówię o prosach ale o bardziej zaawansowanych użytkownikach) wiec pytanie czy rowery też owinny mieć limity.
@evilbadday: A ja mialem ostatnio
Co do elektryków to nie, dopiero zrobili projekt i mam nadzieję
I to jest klucz tego wszystkiego. Te elektropiździki nie nadają się na DDR bo ograniczają/tamują ruch. Do tego widoczność tego jest zerowa, taki rower musi mieć chociażby głupi odblask na odpowiedniej wysokości a nie 10cm nad ziemią. Sygnalizacja skrętów też jest
@evilbadday: Ale ja CI mówię - są przykłady gdzie zdaniem kierowcy jest ścieżka, a jej po prostu nie ma. Właśnie Ci jeden podałem :) Jagodno. Polecam sprawdzić. Są pedalarze i rowerzyści więc rozgranicz. Ci co jadą pod 40 to już pewnie semi-pro a to jest specyficzna grupa. ONI muszą jechać.
@Bova: Często ratuje ich tylko napis Uber Eats... jak ja
Masz rower krossowy, a te nie są ustawiane standardowo żeby jechać powyżej 30 na płaskim. Kolarki znowu jednak łatwiej rozpędzić do tych