Aktywne Wpisy
D07IFP +10
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

amakuta +36
#kiszak Oj, Maćku z czatu, twoje tytuły filmów mają bardzo negatywny wydźwięk i robi się to powoli niesmaczne
źródło: obrazanko czesc 1
Pobierz

Hej a może by tak spróbować zacząć programować STM32? To nie jest takie trudne. Specjalnie dla Was spisałem wszystko to, co uważam, że jest potrzebne do rozpoczęcia przygody. Na końcu jest najlepsze. Zapraszam :)https://msalamon.pl/arduinowcy-go-nienawidza-odkryl-prosty-sposob-na-to-jak-zaczac-z-stm32/
#programowanie #elektronika #stm32 #arduino #raspberrypi
źródło: comment_Ia7igTGdaT0iKiWnEwwCINWF9groaawP.jpg
PobierzPo czwarte mieszasz 8 bit z 32 bit. Nie widzisz różnicy, masz prawo.
Po piąte Atmel daje dużo więcej jeśli chodzi o ewale, zarówno sprzęt jak i kod.
Po szóste narzędzia atmela są tanie.
@prze_galant: Demagogia. Normalny mikrokontroler w architekturze harwardzkiej z ustawionymi na sztywno priorytetami przerwań. Czego tu się nie nauczysz? Jak i tak lecisz na gotowcu to tyle samo "wiesz/umiesz" o stm32.
@prze_galant: Kurła rzucasz błotem na arduino ale nawet nie spojrzałeś NIGDY do manuala. Magiczny język arduino to najzwyklejszy C++. Wincyj kurła takich specjalistów. Proszę doczytać i się nie mądrzyć, brak ci podstaw a do wyrażania opinii jesteś pierwszy.
Masz swojego snikersa https://github.com/arduino/Arduino/wiki/Build-Process
@Analityk: w arduino nie "język" (w sensie składni) jest tym EVIL, bo to faktycznie zwykłe CE++, ale komplet - IDE edytora i programatora i całości (koszmarek jakiś, kto tego na notepad++ czy cokolwiek nie wymieni to klops), i najgorsze - biblioteki i rozwiązania z koszmaru jakiegokolwiek dydaktycznego. W sensie "tu masz biblioteke A
@Analityk: Które? Programator do STM32, taki od Chińczyka ale działający w 100% jak oryginał, kosztuje 2 euro, nie da się taniej. Nie wiem ile teraz kosztuje programator do Atmela ale do niedawna za mniej niż 150 złotych nie podchodź
@Analityk: Żeby jakiś ARM nie był "wystarczająco najlepszą" opcją, pod względem stosunku mocy do kosztu, to trzeba mieć jakieś naprawdę wyjątkowe zastosowanie.