Aktywne Wpisy
Kowal19888 +84
#pokazkota myślę nad imieniem dla tego małego rudzielca, jakieś propozycje? :)
Jonn +3
Jak zmusić kierowców, aby zwolnili na drodze w naszej wsi? Ograniczenie do 40 km/h, brak chodnika, brak pobocza, ledwo 3,7 metra szerokości. Nikt tam nie przestrzega ograniczenia prędkości. Jeżdżą 80 km/h. I to jest norma, nie wyjątek.
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Sytuacja w sklepie:
Stoję przy kasie, przede mną dziecko w wieku maksymalnie 11 lat, ma zamiar kupić małą butelkę pepsi i snikersa
- przychodzi kolej na dzieciaka
[Ekspedientka] To będzie 4,60 ( już nie pamiętam kwoty ale poniżej 5)
[Dziecko] Zapłacę kartą
[Ekspedientka] wytrzeszczoczow.exe ale dzieci nie mogą płacić kartą
[Dziecko] dlaczego
No właśnie dlaczego xD?
[Ekspedientka] bo to nie twoja karta
[Dziecko] to karta mojej mamy i mam na niej swoje kieszonkowe
[Ekspedientka] no to tylko gotówka
[Dziecko] nie mam pieniędzy
[Ekspedientka] to bardzo mi przykro wygrywankonatwarzy.exe
[Ja] Niech mnie Pani skasuje z nim (miałem red bula zero i jogurt naturalny) ja zapłacę
[Ekspedientka] Napewno ?
[ja] Tak
[Ekspedientka] To będzie 12,50
[Ja] Chciałbym zapłacić kartą zbliżeniowo
[Ekspedientka] Poproszę kartę (nie mieli terminala dla klienta), c---------------a.exe Ta karta jest nie podpisana, nie może jej Pan używać
[Ja] Mogę, to moja karta wszystkie moje dane widnieją na przedniej stronie karty
[Ekspedientka] ale nie jest podpisana
[Ja] proszę oddać kartę, zapłacę w takim razie inną - wręczam jej kartę do płatności zbliżeniowej (taki mały kwadracik) na którym chyba jest tylko nazwa banku i ostatnie 4 numery konta
[Espedientka] zdziwionamina.exe A co to jest ?
[Ja] Karta do płatności zbliżeniowej, na której nie ma danych bo nie ma takiego wymogu przewidzianego w "ustawie"
[Ekspedientka] ok, transakcja przyjęta przegranatwarz.exe
[Dziecko] dziękuje, jak mam panu oddać pieniądze ?
[Ja] spoko bez tych 5 złotych jeszcze przeżyje
[Dziecko] mojbohater.exe
@MaC1u5: to są te magiczne słowa.
Ja uważam ze podpis jest idiotyczny, zawsze mi się ścierał w portfelu a jego jedyne zastosowanie miało sens w czasach kiedy używany był pasek magnetyczny i zamiast PINu podpisywaliśmy potwierdzenie.
Teraz mam to gdzieś bo płace telefonem
nieopłacalny ten uśmiech bombelka, nawet nie opłaca się porywać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Ryonnen: Dokładnie tak. Często żonie daję swoją kartę jak kupuje paliwo (zwrot w Toyota banku) i zawsze korci mnie, żeby zadzwonić i powiedzieć, że została mi skradziona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HenryMorgan: