Aktywne Wpisy
Soothsayer +26
opowiedzcie mi o swoich dzisiejszych sukcesach
kaczoor +187
W Gävle (miasto w Szwecji) istnieje ciekawa tradycja bożonarodzeniowa. Co roku budowana jest tam słomiana koza i...prawie każdego roku jest palona. Nie jest to planowane. To nielegalny akt wandalizmu, z wieloletnią tradycją. Za zniszczenie tej kozy grozi mandat i nawet pół roku więzienia (w 2021 roku 40-letni podpalacz tyle dostał). Miasto próbuje każdego roku chronić kozę, ale jak na razie podpalacze wygrywają. Na 59 kóz, tylko 18 przetrwało. Teren jest ogrodzony, strzeżony
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych innych pomiarów.
Myślimy z sąsiadami o zrzutce na tablicę mierzącą prędkość i billbordy, które ustawilibyśmy na naszych po sesjach wzdłuż drogi.
#prawo #motoryzacja #pytaniedoeksperta #pytanie #stopcham
Postawcie atrapę radaru.
Wybudować obwodnice
@Jonn: Zabijcie kogoś na drodze, to podstawy się znajdą.
Albo się nie budujcie w takich p---------------h oczekując, że każdy będzie zwalniał.
Opcja 3 to wniosek o obwodnicę dla tej dziury.
@Endriu_: nieee bo społeczniaki się obsrają, powinno być 30 a najlepiej 10.
wyslijcie wniosek o ustawienie ograniczenia do wojewody, napiszcie w uzasadnieniu ze jak nie postawią znaku a ktos przez to zginie to bedzie ich wina. wojewoda przekaze oczywiscie wg właściwosci, ale kazdy przez ktorego rece to przejdzie bedzie wiedzial, ze jesli rzeczywiscie ktos zginie, to jak to w Polsce zacznie sie szukanie winnego ktory wiedzial a nie zrobil, a wtedy
I też zastanawiam się jakie są możliwości. u mnie co prawda jest chodnik, ale te parę km prostej drogi robi swoje