Wpis z mikrobloga

Problem techniczny. Zdechł mi Livebox 2.0. Internet działał jeszcze do około 3 w nocy, rano około 9 już nie. W zasadzie nie świecą się żadne diody, jedna niemrawo miga na niebiesko. Z tyłu routera diody przy pustych gniazdach migają co sekundę mniej więcej, wszystkie na raz. Zgłoszenie przyjęte przez Orange, a właściwie przez ich "sztuczną inteligencje" Maksa czy jak mu tam było. Oczywiście poinformowali w SMS że zajmą się tym do 17.06 do 7.00 ale z racji że jest weekend to wydaje się to średnio realne. Była też informacja, że jeżeli to moja wina to zapłacę. Tu moje pytanie, czy to że zdechł se o tak o, to według Orange moja wina? Miał ktoś coś podobnego?
#orange #livebox #kiciochopyta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rey5225: technik przyjedzie, podepnie swój, pokaże że działa i odeśle cię na infolinię po numer zgłoszenia na wymianę modemu w salonie. Albo ci za 129 zł wymieni na miejscu ( )
  • Odpowiedz
@Rey5225 dziwne, powinieneś dostać od razu info, że sprzęt do wymiany w salonie. Nie słuchaj głupot, że zapłacisz za wymianę - liveboxy i funboxy to sprzęt w dzierżawie i jeśli nie działa to jest wymieniany od ręki na nowy. Są dwie opcje - monter przyjedzie i będzie miał w aucie nowy - dostaniesz go - albo każe Ci wymienić w najbliższym salonie. Protip - zanim do salonu się wybierzesz to najpierw
  • Odpowiedz