Aktywne Wpisy
Lewusx +63
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
#ekonomia #gospodarka #polska #podatki #firma
ZUSy jak w ciągu roku wypłacisz obowiązkowe to już nie trzeba więcej? Chyba tylko chorobe albo wypadkowe jest bez limitu ale to jest przecież jakaś tam stówka miesięcznie skoro jesteś
problem polega na tym że dla tego chorego państwa 32% jest przy 85tys rocznie+ to jest dużo za dużo zwłaszcza że rozliczenie jest miesięczne co kompletnie pozbawia cię pieniędzy w przypadku vatu i innych, do tego podatki w tym kraju są zwyczajnie nieczytelne i niejasne
według nich 1.2mln€ max to mały płatnik... ale to jak się rozlicza podatek pod tego typu dochody na czysto też jest jakieś dziwne, tak samo to jak
A PiS to się sam wybrał?