Wpis z mikrobloga

Ja czegoś #!$%@? nie rozumiem...
Człowiek przejedzie innego człowieka i jest cisza... Chłop się zagapi przejedzie kota, a lud w komentarzach już by go za jaja powiesił i żywcem obdarł ze skóry. Nie wiem jak to działa... To jakiś objaw bambinizmu czy coś. Dziwi mnie większe współczucie do zwierząt niż do osobników własnego gatunku.

#przemyslenia #gownowpis #niewiemjaktootagowac #zalesie
Korbov - Ja czegoś #!$%@? nie rozumiem... 
Człowiek przejedzie innego człowieka i je...

źródło: comment_D5U0mUFXvnjW0VmtD7D6LrxetO9ljnRI.jpg

Pobierz
  • 81
@Korbov: może zdarzyć się, że zwierzak wybiegnie na ulicę i kierowca nie ma jak zareagować. Ale wtedy wypada zatrzymać się i odstawić go chociażby do najbliższego schroniska a nie zostawiać na godziny cierpienia i umierania w bólu. Empatia taka trudna...

Chociaż uważam, że wszystkie psy/koty powinny mieć czipy. W przypadku wybiegnięcia takiego delikwenta na drogę właściciel powinien ponosić konsekwencje z tytułu nie dopilnowania swojego pupila.
To jakiś objaw bambinizmu czy coś. Dziwi mnie większe współczucie do zwierząt niż do osobników własnego gatunku.

@Korbov: Też to widzę i też mnie to denerwuje. Tak naprawdę zwierzęta powinny być na końcu listy naszych priorytetów jeśli chodzi o działalność dobroczynną. Wydawanie kasy na schroniska i ranne kotki w chwili w której w szpitalu do jedzenia jest parówka wyciskana z tubki + pajda chleba, to jakaś komedia.
@Korbov oczywiście że w tym przypadku reakcja kociar to istny pokaz bezmozgowia
chciałem jedynie wtrącić ten fakt do tematu bo napisałeś jakby pewnym było, że mężczyzna zrobił to omyłkowo podczas gdy niewykluczone że mógł zrobić to specjalnie
nie rusza mnie już masakra w miejscach publicznych. bez mrugnięcia okiem patrzę na obcinanie głów przez muzułmanów na sadisticku.

@promyczek_94: Tak swoją drogą - jesteś częścią problemu. To dlatego właśnie świat jest tak #!$%@? jaki jest. Przez MŚCIWOŚĆ ludzi takich jak ty. Wiesz dlaczego zwierzątka są takie jakie są? Bo brakuje im tak podłych odruchów jakie ty teraz prezentujesz swoją poronioną wypowiedzią - zemsty i nienawiści.