Wpis z mikrobloga

@drzuo: szczerze mówiąc 20 lat temu myślałem, że grafika jednak będzie bardziej rozwinięta, bo dalej jest padaka a postacie wyglądają jak manekiny a nie żywe ludzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Grom wciąż dalego do naturalności chociażby widzianej w filmach
@drzuo: nie był znany powszechnie-mówimy o czasach niby nie aż tak odległych ale jednak nie było tak powszechnego dostępu do internetu (raczej modemy wdzwaniane i pierwsze kafejki) a i sam model promocji filmów był zupełnie inny niż dzisiaj. Zresztą pisałeś o tym czy byśmy uwierzyli, więc ja mogę napisać co bym odpowiedział-ja Neo poznałem dopiero oglądając film.
to byście uwierzyli?

@drzuo: Tak, Polacy czują się niedowartościowani i gorsi od innych narodowości zupełnie niepotrzebnie. Jako ówczesne pokolenie powinniśmy już nie mieć kompleksów naszych rodziców.
@Mariusz_Drugi Ile z tych gier to oryginalne tytuły a ile oklepane serie? Poza tym czy EA w ogóle robi własne gry jeszcze? Chyba jedynie sportowe bo resztę robią studia które kupili pod siebie. Ostatni ich wielki "hit" to Anthem...
Jakby wam 20 lat temu ktoś powiedział że polska firma będzie grała w tej samej lidze co najbardziej znani

@drzuo: 20 lat to może nie, ale skoro w 2002 wyszła Mafia z Czeskiego studia to dlaczego i Polacy nie ieliby czegoś zrobić.
Zresztą Techland był znany już w 2003 ze swoim Chrome i Xpand Rally, więc coś tam Polacy mieli do zaoferowania w 'poważnych' grach.
@drzuo: 12 lat temu zatrudnilem sie w CDP bo śledziłem firmę od poczatku i wiedziałem że dadzą radę. Chociaż nie przypuszczałem wtedy że Wiesiek będzie trampoliną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zmieniłem branżę ale dalej miło patrzeć jak rosną
@drzuo: ładna parafraza słów z artykułu: https://bezprawnik.pl/cyberpunk-2077-preorder-gog/

Gdyby kilkanaście lat temu ktoś powiedział mi, że polscy twórcy będą tworzyć takie gry, że będzie oczekiwał na nie dosłownie cały świat z zapartym tchem, to w życiu bym mu nie uwierzył. A jeżeli jeszcze dodałby do tego, że grę będzie prezentował aktor kultowy aktor, wcielający się w legendarnego Neo z Matrixa, to pokładałbym się ze śmiechu.