Wpis z mikrobloga

@cyberpunkbtc: Jego intencje są nieważne ważne jest to w jaki sposób generował te adresy i czy jest możliwość jakoś odtworzyć ten proces. Był przypadek gdzie ktoś zdobył seed generatora haseł na pewnej stronie internetowej dzięki temu był wstanie przewidzieć każde wygenerowane hasło co dawało mu dostęp do każdego konta na tym serwisie.
  • Odpowiedz
Był przypadek gdzie ktoś zdobył seed generatora haseł na pewnej stronie internetowej dzięki temu był wstanie przewidzieć każde wygenerowane hasło co dawało mu dostęp do każdego konta na tym serwisi

@Drakii: No bo ciężko zrobić losowy generator a co dopiero nie losowy, ale według jakiegoś wzoru przy odpowiednio dużym ciągu żeby nie wychodziły w nich jakieś prawidłowości, powtarzalnosci. Krzywa eliptyczna i obliczanie kluczy z seedów dla portfeli hd musiało być
  • Odpowiedz
@Drakii:

Wiesz, co innego jakieś dotacje. Np. niedawno developerzy samourai wallet dostali wsparcie 100 tys $ od jakiegoś funduszu chyba dot. prywatności, który jest dotowany przez early adopterów BTC z ich własnej woli. Tak dostali po prostu jako motywacja.
  • Odpowiedz
@rysiekryszard:Wątpię żeby on to sobie zachował. Według mnie po to rozbił to na pojedyncze adresy żeby właśnie nie było widdać, gdzie są jego a gdzie innych się zaczynają...

On mógł spokojnie sobie brać BTC od czasu jak pojawiali się inni górnicy i dołaczali do kopania....
Po co mu te pierwsze? Za mało tych innych?

Wątpię żeby on dbał o tysiace BTC jak wiele ich kopało się cały czas. To było niczym ePLNy tak
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: @Drakii: nie jestem programista, ale nie widzę problemu z napisaniem generatora adresów, oczywiście aby było łatwiej to jeden seed może nim być jakiś hash, cokolwiek, później generuje kolejne seed'y, może nawet na podstawie ostatniego bloku z otrzymaną nagrodą tak żeby mieć jakiś licznik, później zmielone według algorytmu, zaszyfrowane, jakiś salt, nie musi być nawet wielce skomplikowane aby był bezpieczny i cyk za każdym wykopanym blokiem z nagrodą
  • Odpowiedz
Nawet nasz nocny janek z wypoku setki btx rozsyłał na pojedyncze adresy a te adresy rozrzucał po mieście z nadzieją że to wypromuje...

@cyberpunkbtc: o właśnie przypomniało mi się że to chyba ostatni wpis nocnego janka był z krypto zagadką, ciekawe czy ktoś ją rozwiązał i zgarnął nagrodę
  • Odpowiedz
@rysiekryszard: Na początku myśl że te BTC będą miały kiedyś stałą wartość wysokości 10 centów, określaną na bierząco na giełdach, była dużo mniej realna niż dzisiaj dla nas 1 BTC za 1mln$. To były po prostu jakieś punkciki. Bawili się nimi. Dopiero był ich start a przed nimi aż 21mln BTC. To się wydawało jakby tego miało być całe morze a oni mieliby ile chcieli, bo niby czemu nie? Czemu
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Nikt nie brał tego pod uwagę, ja dalej twierdzę że jest duże ryzyko upadku BTC. Wszystko zależy czy na rynek kryptowalut wciąż będą dopływały pieniądze.

Na dobrą sprawę BTC zaczął się w momencie, gdy został środkiem rozliczeniowym na darkmarketach. To zapewniło odpowiedni popyt i odpowiednie osoby mogły sterować podążą, co zapewniło wzrost ceny.
  • Odpowiedz