Hej Mireczki mam pewien problem z nowym komputerem. Przy sprawdzaniu pingu oraz pobieraniu jest ono dużo wolniejsze niż wysyłanie. Pobieranie jest też dużo wolniejsze niż na innych komputerach w tej sieci więc wątpię, że to wina dostawcy. Komputer mam u siebie kilka godzin, ping rekordowo sięgał ponad 2000, odinstalowałem antywirus i spadł do poziomu około 180 co i tak jest bardzo dużo. Macie jakieś pomysły? Laptop Lenovo 530s.
@c__j: dodatkowo jeśli nowy system i nowy lapek to ustaw kanał wifi na ten z którego korzysta router i ogólnie skonfiguruj kartę wifi w menedżer urządzeń typu "wyłączenie urządzenia celem oszczędzania energii" i inne duperele poza kanałem, jak tryb pracy (taki jak router np tylko 2.4GHz)
@c__j: w ustawieniach routera powinieneś mieć opcje ustawienia kanału. A jak nie masz loginu i hasła do ustawień to zainstaluj sobie na androidzie wifi analyzer, tam masz wszystko ładnie opisane
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Komputer mam u siebie kilka godzin, ping rekordowo sięgał ponad 2000, odinstalowałem antywirus i spadł do poziomu około 180 co i tak jest bardzo dużo.
Macie jakieś pomysły? Laptop Lenovo 530s.
#komputery #windows10
@ikp dzięki, już sprawdzam
@ikp możesz trochę szerzej wytłumaczyć jak sprawdzić kanał z jakiego korzysta router?