Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zastanawiam się też nad #wroclaw ale tu bardziej celowałbym w #uwr niż #pwr bo część znajomych mi odradza + ostatnio naczytałem się dużo niepochlebnych opinii na mirko co utwierdziło mnie w przekonaniu, że coś jest nie tak z tamtejszą polibudą XD. Jak już mówimy o południu Polski to jeszcze #krakow i #uj lub #agh bo też słyszałem, że w miarę
  • Odpowiedz
@piwniczny_prawiczek:

Rozumiem to trochę słabe akurat, bo wiem, że raczej ciężko do takich grupek się wkręcić, chociaż to zależy od szczęścia trochę. Dzięki za opinię.

Lepiej iść w teorię, algorytmy, paradygmaty programowania itd. To się nie przyda bezpośrednio, ale będzie zawsze gdzieś z tyłu głowy i będzie pomocne tak, że nawet nie będziesz sobie zdawał z tego
  • Odpowiedz
@mmenelica Co ty za głupoty gadasz pod każdym takim postem. Po WSB masz to samo, co po każdej innej uczelni. Od tego roku można tam inżynierke zrobić. Wszyscy po tej uczelni mają zatrudnienie w IT, czy to Nokia czy Microsoft, więc nie siej stereotypowej sieczki. Mają zresztą swoje programy GPS i na pewno staż czy praktyki masz w kieszeni. A gorzej nie jesteś wykształcony.
  • Odpowiedz
@Wingsman: rozmawiałem ze zbyt dużą liczbą studentów WSB, aby zmienić zdanie. Ponadto sami nauczyciele ze szkoły średniej, którzy mają kontakt z absolwentami odradzają (wielu się przepisało po 1. roku na państwową uczelnię).
  • Odpowiedz
@mmenelica Tu różnica jest po prostu w progu na uczelnię. Na WSB każdego wezmą, poziom tych ludzi jest niższy. Ale na pwr też jest wiele kierunków z progiem 90 i można powiedzieć, że to sa ci sami ludzie. Nie mają ambicji na siebie, tylko na papier. W głowach same imprezy. Nauczyciele czy inni robią nagonkę na prywatne, to już każdy ma swój powód. Zazwyczaj po prostu chcą być 'elytarniejsi'. Ale jakby
  • Odpowiedz
@Need: Ja poszedłem na PG na studia, nie na ETI. Było to kilkanaście lat temu i ogólnie to trochę żałuje. Programowaniem i komputerami interesuje się od dawna, pierwszy program napisałem jak miałem 7 lat. Z perspektywy czasu mogłem iść na Informatykę na ETI zamiast wypruwać sobie flaki na hardkorowych studiach przez 5 lat, zdobywać uprawnienia zawodowe i przepracować w zawodzie dokładnie miesiąc. Znajomi, których poznałem w trakcie kariery zawodowej, którzy
  • Odpowiedz
@yggdrasil:

Dzięki za opinię, bardzo wartościowa.

a poszedłem na PG na studia, nie na ETI. Było to kilkanaście lat temu i ogólnie to trochę żałuje. Programowaniem i komputerami interesuje się od dawna, pierwszy program napisałem jak miałem 7 lat. Z perspektywy czasu mogłem iść na Informatykę na ETI zamiast wypruwać sobie flaki na hardkorowych studiach przez 5 lat, zdobywać uprawnienia zawodowe i przepracować w zawodzie dokładnie miesiąc. Znajomi, których poznałem w
  • Odpowiedz