Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Need: na poznańską polibudę ludzie narzekają bardziej niż chwalą, jak Poznań to UAM albo lepiej CDV. Miasto ogólnie przyjemne do życia imo.

• Odpowiedz
@Sihill_pl:

To inaczej. Nie chce się po prostu zadawać z leserami, bo już nie raz się przekonałem, że przysłowie

z kim się zadajesz tym się stajesz

Jest jak najbardziej prawdziwe. Może po prostu mam błędne wyobrażenie, ale nie wydaje mi się, żeby ludzie, którzy dostają się na jakieś lepsze uczelnie byli leserami.
  • Odpowiedz
Może po prostu mam błędne wyobrażenie, ale nie wydaje mi się, żeby ludzie, którzy dostają się na jakieś lepsze uczelnie byli leserami.

@Need: może na 300 osób trafisz 10 coś wartych osób. Jeśli ktoś ma sporą wiedzę to na ogół jest nieudacznikiem życiowym i woli zostać na doktoracie niż zakąłdac firme.

Pewnie myślisz, że studenci to elita narodu? Moze kilku..
  • Odpowiedz
Pewnie myślisz, że studenci to elita narodu? Moze kilku..

@Wychwalany:

nie no co ty xd za kogo ty mnie masz. Powiem tak bez przesady ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Need: jestem z 3miasta,ale na pg nie studiowałem więc tego nie wiem. Miasto tiptop ,świeże powietrze, plaża. Jedyne do czego musisz się przyzwyczaić to wiatr bo wieje zawsze.
Co do roboty to jeżeli masz jakiekolwiek doświadczenie nawet nie komercyjne to w IT mozesz wybierać w ogłoszeniach. Nie ma ludzi do pracy, przynajmniej takich ogarniętych. U mnie w pracy szukają od 6miesiecy 5dodatkowych osób i teraz jeden nowy dopiero przychodzi
  • Odpowiedz
@Need >chcę poznać ludzi

idę na informatykę

musisz być mocny w ekstrawertyzm, bo z moich doświadczeń wynika, że mocno zamknięte towarzystwo. Co do uwr, to mam wrażenie, że odkąd zacząłem się stamtąd zwijać, to robi się porządniej, choć i ja wspominam, że noce zarywałem nad tymi studiami.
  • Odpowiedz
musisz być mocny w ekstrawertyzm, bo z moich doświadczeń wynika, że mocno zamknięte towarzystwo

@piwniczny_prawiczek:

Coś więcej? Zamknięte jako jednostki czy zamknięte jako dane towarzystwo?
  • Odpowiedz
@Need: > To inaczej. Nie chce się po prostu zadawać z leserami, bo już nie raz się przekonałem, że przysłowie
Ale będziesz miał zderzenie z rzeczywistościa zaraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Need: nie neguję tego co robisz i tego kursu, ale moim zdaniem lepiej zacząć od projektów (jakieś serwery do stron + frontend do nich, nawet nieskomplikowane), zobaczysz ci sie spodoba i czy chcesz to robic 8h dziennie, w tym momencie mam wrazenie ze ty chcesz bardziej isc w algorytmike niz programowanie
  • Odpowiedz
@Need generalnie towarzystwo głównie z dwóch wrocławskich ogólniaków i tak się ludzie trzymają w takiej grupce, mi było ciężko podbijać do "zgranej grupki znajomych"
  • Odpowiedz
@Bruno_: Nie. Na etapie edukacji lepiej iść w teorię, algorytmy, paradygmaty programowania itd. To się nie przyda bezpośrednio, ale będzie zawsze gdzieś z tyłu głowy i będzie pomocne tak, że nawet nie będziesz sobie zdawał z tego sprawy.

Dlatego ludzie po studiach informatycznych mówią często "studia są niepotrzebne, to strata czasu", bo pewne rzeczy - w wyniku ukończonych studiów, nawet jeżeli je olewali, biorą za oczywiste. A wcale oczywiste nie
  • Odpowiedz