Wpis z mikrobloga

ale to wynika z piramidy finansowej.

@megaloxantha: Cała współczesna ekonomia to jedna wielka piramida finansowa, w każdym aspekcie. Bogaci mają coraz więcej, a biedni coraz mniej. Galopująca inflacja, dodruk papierów bez pokrycia itd. Czy ETH jest taki egalitarny? Czy wierni posiadacze etherów otrzymują uczciwą "dywidendę" za swój wkład? Chętnie posłucham o niesprawiedliwości na tym świecie.
  • Odpowiedz
@fervi:

Ludzie tego nie cierpią, gdy jesteś na łasce innych. W każdej chwili możesz zostać zniszczony i lata twojej pracy pójdą w cholerę. Ktoś powie - życie. Nie wydaje mi się, by na wykop takie coś się działo.

Nie bardzo rozumiem, na wykopie jesteś na łasce Biauka i upośledzonej moderacji, nie masz tutaj blockchaina i w każdej chwili ktoś może skasować bazę danych. Może dostać bana i twoje życie na
  • Odpowiedz
@tomosano: A czy za wszystko musisz zarabiać? Pełną wolność masz na Mastodon chociażby. Tylko to działa na innej zasadzie niż się wydaje ludziom xd

Czy na platformie bez cenzury, ale i bez zarabiania zostałbyś? :D

Ale masz - Memo.cash. Nie zarobisz dużo, symbolicznie
  • Odpowiedz
A czy za wszystko musisz zarabiać?

@fervi: Ja w ogóle nie zarabiam więc jakoś nie ma problemu z nadmiarem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mastodon jest spoko, jeśli będę miał czas i znajdę tam subfora dla
  • Odpowiedz
@tomosano: Mi wiele rzeczy w steem przestało odpowiadać - w sumie to trochę taki związek radziecki. Od prześladowań po konieczność trwania w "jednej steemowej partii" albo masz Steemowe KGB na głowie
  • Odpowiedz