Wpis z mikrobloga

@bomba4
Czyli teraz za każdym razem jak jadę prawym pasem przez skrzyżowanie to muszę się zatrzymać i poczekać bo ci z lewego pasa mogą sobie zechcieć skręcić w prawo.
150km/h to ponad 40m/s. Starując z miejsca moto musi w sprzyjających warunkach mieć dobre 5 - 6 sekund zanim osiągnie taką prędkość. Cały film tyle nie ma
Kierunkowskaz nie daje pierwszeństwa. Nie nakazuje się zatrzymać innym uczestnikom ruchu. Nie zezwala na skręcanie przez
@blunch
Ustawa, uchwała, rozporządzenie....cokolwiek co zezwala ci nie stosować się do zasad ruchu drogowego jeśli masz dłuższe auto.
Bo "wydaje mi się" to żaden argument
@TomdeX

Punkt 4 też obowiązuje

Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@bomba4: jako wieloletni kierowca motocykli przyznaję, to jest przykład debila który psuje opinie dwukołowcom.

Jednak ostatnio miałem przyjemność śmigać starą dwójką do poznania plus minus z centrum polski. 90 procent aut robiło mi miejsce uprzyjemniając mi przejazd, więc na prawdę szacun. O wiele wygodniej się podróżuje, zwłaszcza że nie wyprzedzałem jak #!$%@? (chopper here, max 110 - 120km/h przy wyprzedzaniu).
@wojtoon: przejrzyj jeszcze raz wideo i zobacz że gościu leciał cały czas lewym pasem dopiero jak nie mógł wychamowac zaczął uciekać w prawo, po za tym jak ciężarówka zaczyna manewr a wcześniej pewnie kierunkowskaz to jest w cholere drogi, a prawy pas był całkowicie pusty
@wojtoon kodeks drogowy art. 24 ust. 1: przy wykonywaniu manewru wyprzedzania kierujący pojazdem jest obowiązany upewnić się w szczególności czy ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez utrudnienia komukolwiek ruchu.
Bum.
@wilhermil
Co to znaczy
"pewnie kierunkowskaz..."?

Czy mogę powiedzieć, że "pewnie dajesz dupy za pieniądze" i to będzie zawsze prawda?

Bez obrazy, ale albo coś jest, albo to są domysły. W sądach nie opierają się na domysłach
@ksy3

Wyprzedzanie z prawej strony więc to ten z lewego pasa musi ustąpić pierwszeństwa wjeżdżając na prawy pas.
Bum, bum i łup.

Idź na prawko, albo poczytaj
@zasadzka01: Ciężarówka wyjeżdża na początku filmu i ustawia się na prawym pasie, po czym zmienia go na lewy bo będzie skręcać na następnym skrzyżowaniu, i nie ma możliwości aby się wyrobić przy wykonaniu tego manewru z pasa prawego. Motor rozpędza się spod świateł i jedzie lewym pasem(tym samym co ciężarówka) na jednym kole, gdy już siada oboma kołami na ziemi, dostrzega przed sobą ciężarówkę, ale nie zauważa że ma ona włączony
@bomba4: nie odpisuj mu, mam notatkę o tym typie z jakichś wcześniejszych dyskusji że to albo troll albo ma prawko z chipsów i ogólnie frustrat jakiś. Pewnie taki sam dawca jak ten z filmu. Akurat okazało się, że znam osoby z rodziny tego chłopaka z filmu i gość lubił #!$%@?ć, plus koleżanka jechała tym autobusem, który wyjeżdża z tych świateł za motorem i mówi, że Ci goście już wcześniej świrowali na
tym TIRem też nieźle zakręty zbiera, jak by gabaryt wiózł.
Myślałem że tą osobówkę ciągnie za sobą. No ale zebrało się w kupie kilka czynników i śmierć gotowa