Wpis z mikrobloga

@Bezimienny_Typ: Nie rozumiem tego pomysłu żeby organizować POMOC materialna dla bezdomnych skoro są miejsca gdzie mogą dostać ciuchy czy coś do jedzenia. Chyba lepiej by było zaangażować ich do oprowadzania ludzi po Londynie w zamian za pokój czy cos.
  • Odpowiedz
@Besterianin: A ja tam patrze trochę na to inaczej. Moze i Kurzątkowski to nieco szuja, bo faktycznie ma nieco w---------y styl bycia, ale czy robi coś złego? Oni dobrowolnie się zgadzali na te filmy. Druga sprawa, że Rado sam mówi, iż codziennie pije, więc jak niby miał go pokazać trzeźwego? Gdyby nie on, Seba pewnie by nawet nie podjął próby wyjścia z gówna.
  • Odpowiedz
@luzdelsur1: Urban się z nim umówił i pewnie mieli uzgodnione, żeby był trzezwy. No tego nie wiemy jak oni u JTO czy u Urbana się przygotowują do odcinków. A swoją drogą Rado albo trzezwy ze względu na wagę filmiku albo smutny przez odejście Seby.
  • Odpowiedz
@ja_kasztan: dokładnie, na wlasne życzenie. Bo w UK robote w godzine mozna znaleźć bo jest jej od z-------a. Wystarczy do agencji sie zglosic. Wynajecie pokoju to również kwestia godzin. Po prostu robić sie nie chce i tyle.
Rozumiem pomóc komuś w trudnej sytuacji, matka z dzieckiem czy jakieś inne losowe przypadki, ale nierobom i leniom ktorzy chleją na wlasne zyczenie i nie robią nic by to zmienic - to sory.
  • Odpowiedz
@eryngium:
Zastanawialem sie wlasnie, czy ten w Uk tak trudno o robote?
Jak tam bylem turystycznie 10lat temu, to znajomy mowil, ze robote mozna sobie wybierac a znalezienie jej zajmuje w agencji minute.

Nie
Zmienilo sie nic?
  • Odpowiedz
@han_vasolo: przez agencje nie spodziewaj sie kokosów, zależy od pracy, stanowiska, umiejętności, kwalifikacji np. wózki widłowe czy inne uprawnienia. język itd.
Jak chcesz w swoim zawodzie pracować to trzeba swoje odczekac, wysylanie CV, rozmowy i cala rekrutacja.
Ja na swoją 2 miesiące czekałem bo tyle trwały rozmowy, testy i papierologia, bez agencji.
  • Odpowiedz