Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szumek: Już teraz władzeę wybierają durnie, którzy nie mają pojęcia o polityce. Co można z tym zrobić? Niech więcej durniów idzie na wybory! XD Frekwencja to powinna być na poziomie 5-10%, bo mniej więcej tyle procent Polaków ogarnia przynajmniej podstawy ekonomii, spraw zagranicznych czy prawa. Nie znasz się? To usiądź na dupie i niech decyzję podejmą ci, którzy faktycznie coś o tym wiedzą.
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina:
uwielbiam taka logike - nie glosuje, wiec zakladasz ze bede narzekal na wladze wybrana przez wiekszosc.

nie narzekam, tylko robie swoje. nie trace ani godziny na polityke i myslenie o czyms na co nie mam zadnego wplywu.
  • Odpowiedz
@szumek pójście na wybory to jak decydowanie, którą chorobę weneryczną chce się mieć. Niestety w naszym kraju nie istnieje przepis z wymaganą minimalną frekwencją bo wtedy namawiałbym wszystkich do absencji. Może w takiej kryzysowej sytuacji udałoby się usunąć szkodników od władzy.
  • Odpowiedz
@TikiMakaka: No i właśnie w tym problem. Mamy już ciszę wyborczą, więc przykładów podawać nie będę. Ale nie ma partii, która jest jednoznacznie liberalna gospodarczo i chce ograniczyć socjał, i przy tym nie idzie w ręka w ręke z katotalibanem. Obie te rzeczy są dla mnie kluczowe. Mówię zarówno w kontekście wyborów jutrzejszych, jak i tych parlamentarnych.
  • Odpowiedz
@TikiMakaka:

Moim zdaniem glosujesz na tych, którzy Twoim zdaniem zrobią dla Ciebie i reszty społeczeństwa coś sensownego jednocześnie nie s-------a przy tym zbyt wiele.

No i tu wracamy do punktu gdzie "nie mam na kogo glosowac" ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar i feel you bro' co więcej, można się przejechać na ostro na tych, którzy wydają się sensownie, a potem odwalaja maniane. W tych wyborach idę głosować, kryterium mam lekko z tyłka, czyli ogólnie ktoś już coś tam osiągnął, zna realia, co najmniej jeden europejski język i nie będzie wstydu. Jest kilka opcji w różnych ugrupowaniach.
  • Odpowiedz