Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szumek: Pewnie pójdę, choć problemem jest to, że nie mam żadnej opcji, która jednocześnie:

- ma jakieś istotne postulaty, z którymi się zgadzam
- nie ma żadnych postulatów, które byłyby dla mnie kompletnie nieakceptowalne

Poglądy mam maksymalnie liberalne gospodarczo, i liberalne
  • Odpowiedz
@kselajt: Jestem już stary, i straszenie oblężoną twierdzą na mnie kompletnie nie działa.

Chcę żyć w miarę dostatnio, z tego co zapracowałem, w kraju, który nie jest moim wrogiem. Niestety istniejący trend gnojenia każdego, kto ciężko pracuje i dużo zarabia, nabiera jedynie rozpędu, więc jeśli się nie odwróci, pewnie się wyniosę.
  • Odpowiedz
@szumek: tylko na tym obrazku, twój głos to 10% wszystkich głosów. Inaczej sytuacja wygląda jak uprawnionych do głosowania jest 30 milionów. Nawet jeśli ten obrazek zobaczy tutaj 500 osób i każdy z nich pójdzie głosować i tak to nic nie zmieni
  • Odpowiedz
@szumek: Pewnie pójdę, ale wrzucę przekreśloną kartę do urny. Nie zamierzam głosować na żadne mniejsze zła, rozmyte bezideowe ruchy, zbieraninę szurii, albo politycznych gwiazdorów, którzy chcą zadowolić każdego.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@szumek: I tak wybierze, bo żadna z 6 obecnych o mnie list mnie nie zadowala xd

@SKYFander: pamiętaj, że żeby karta była nieważna musisz oddać głosy na dwie listy; jeśli oddasz więcej niż jeden na jedną, głos pójdzie na osobę najwyżej na tej liście
  • Odpowiedz
@szumek jakby oprócz mnie do głosu dopuszczonych do glosu było tylko 9 to bym głosował zawsze i się bardzo przejmował by wybrać jak najlepiej.
Ale tak nie jest. Głosowanie to tylko symbol bo jeden głos za który jestem odpowiedzialny nic nie znaczy.
  • Odpowiedz