Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 32
Czy tylko ja widzę, że jak by się nie zakończyła gra o tron, to zawsze w internecie będzie hejt?

Oczekiwania do serialu zostały z każdej strony tak rozdmuchane, a poglądy na idealne zakończenie są tak różnorodne, że nie ważne ile by było błędów, i jak by się to nie zakończyło od strony fabuły - i tak będzie krytyka.

#got #graotron #gameofthrones
Unik4t - Czy tylko ja widzę, że jak by się nie zakończyła gra o tron, to zawsze w int...

źródło: comment_mlOg9XngMjJbPPVyBk8aDpcnysNKoRRj.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unik4t dokładnie, to marudzenie stało się chyba po prostu modne. Z radością czepiają się byle czego i bez weryfikacji przekazują dalej. Brakuje mi konkretnych na poziomie, merytorycznych dyskusji na tagu.
  • Odpowiedz
@Unik4t @mathix nie, to nie wina ostatniego odcinka, cały sezon jest c-----y. Jesli chodzi o realizację pewnych segmentów to racja, dużo pracy która przyniosła nadzwyczajny efekt wizualny, to fakt, tyrion to klasa aktorska z wysokiej półki, ale danka i jon? Nigdy prze nigdy nie czułem chemii moędzy tą dwójką. Jon od zawsze mówi jakby miał problemy z płucami, tak było zawsze. Zamykanie wątków a takim tempie to porażka a zniszczenie
  • Odpowiedz
  • 0
@mathix: może i wiadomo było, że będzie krytyka. Ale odnoszę wrażenie, że stosunek komentarzy pozytywnych do negatywnych to jakieś 1:20
  • Odpowiedz
  • 0
@szwendacz: też mi się tak wydaje. No zakończenie nie jest takie jakie bym chciał i nie potoczyło się to tak jak chciałem. Zdecydowanie za szybko, zbyt skoncentrowane emocje i zbyt duże skoki czasu akcji między poszczególnymi scenami. Ale to co się odwala to już z lekka przesada. Ludziom się wydaje że tylko oni mają rację, i że twórcy serialu mają w stosunku do nich, jakiś dług. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Unik4t No to chyba z czegoś musi wynikać taka dysproporcja, powietrza się to nie wzięło umówmy sie. Wybory twórców po prostu dały plame po całości i to jest niezaprzeczalny fakt
  • Odpowiedz
Czy tylko ja widzę, że jak by się nie zakończyła gra o tron, to zawsze w internecie będzie hejt?

@Unik4t: Nie. Wystarczyłoby, żeby wątki, które budowano przez poprzednie siedem sezonów miały swoje konsekwencje oraz były istotne w ostatniej odsłonie. Tymczasem niemal wszystkie co do jednego spuszczono w kiblu.
  • Odpowiedz
  • 2
@sprzedalem-psa-chinczykom: nigdzie nie powiedziałem, że ten sezon to dzieło sztuki. Mówię, że krytyki jest za dużo w stosunku do tego jak zostało to zakończone. Tak jak napisał @szwendacz - krytyka na ostatni sezon lub na D&D, stała się chyba krytyką dla krytyki. Ktoś gdzieś przeczytał że się nie podoba i mu też już się nie podoba.

• Odpowiedz
@Unik4t: ja osobiście nie mam bólu d--y o zakończenie jako takie. Cały 8 sezon to robienie k---y z logiki, postacie które zmieniały się przez 7 sezonów, nagle potrafią zmienić się w 2 odcinki, dużo rzeczy nie zostało wyjaśnionych itd
  • Odpowiedz
@Unik4t: jak już sami aktorzy przyznają że c-----o nakręcone, to coś znaczy XD

Serio, ci bracia DnD są nieźli jeśli chodzi o okrajanie książki i adaptację jej na serial (co zrobili przez pierwsze parę sezonów), ale problem w tym że od jakichś dwóch sezonów nie mają materiału źródłowego, więc muszą wymyślać. I tu niestety wszystko widać:
- zamiast rozwoju postaci to mamy same walki
- postaci główne stają się pobocznymi
- niektórzy dostają
  • Odpowiedz
@sprzedalem-psa-chinczykom: Zgadzam się prawie ze wszystkim. Ale problem z Dany i Jonem był bardziej natury takiej, ze to Kit jest słaby i nie potrafi dobrze ogrywać swojej roli - jest monotonny, brak mu wyrazu twarzy i mimiki - tutaj nie winiłbym Emilii, bo ona akurat robiła wszystko jak najlepiej, aby oddać ten wysryw co dostała w scenariuszu.

@bajeron: Też nie mam nic przeciwko takiemu zakończeniu, ale sposób w
  • Odpowiedz
@bajeron: wiem, a aktor grający Brana po zobaczeniu scenariusza pytał się czego z niego robią debila i go trollują zamiast dać mu prawdziwy scenariusz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@FoxX21: haha znowu ta Emilia super zagrała i jest zdolną aktorką a reszta się nie nadaje ( ͡° ͜ʖ ͡°) k---a tego romansu nawet nie było i nie chodzi tu o żadną grę aktorską.
  • Odpowiedz