Aktywne Wpisy
zbyszko17 +168
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
PanNieznanypl +73
Jako facet mam 25 lat i autentycznie czuje, że moje rowniesniczki to stare baby mentalnie już, wolę umawiać się z jakąś 22 latką niż słuchać na spotkaniach, że ona to już dziecko by chciała XD spotkałem się wczoraj z rówieśniczka to przez 4h gadala o swojej robocie w przedszkolu... Jestem świadomy, że kobiety nie mają zainteresowań i ogólnie to zawsze facet wszystko musi ciągnąć, ale no bez przesady, chociaż udawajcie trochę
#
#
#kamery #monitoring #blok #osiedle #zalesie #patologiazewsi
Piszę anonimowo, bo może ktoś mieszka na tym osiedlu co ja. W ostatnim czasie u nas na osiedlu zabili typa. No i od chyba 8 lat mamy na osiedlu zainstalowane kamery, za które płacimy w czynszu 35 zł miesięcznie - za monitoring - no i chyba przez 8 lat nikomu niebyły potrzebne. Ale policja się zgłosiła do spółdzielni po nagranie i okazało się, że wszystkie 25 kamer to atrapy. No i jest #afera że przez 8 lat płaciliśmy za monitoring którego nie było, ludzie chodzą po mieszkaniach i chcą pisać pozwy zbiorowe, żeby teraz te 8 lat płacenia odbili nam z czynszu czyli. 3360 zł/550zl (bo taki jest czynsz) = 6 miesięcy mieszkania bez opłat. Mirki jest w ogóle coś takiego do ugrania ?? przecież jak by wszyscy mieszkańcy przez 6 miechów nie płacili czynszu to by spółdzielnia zbankrutowała
#pytaniedoesperta #prawo #pytanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Komentarz usunięty przez autora
No będę wołać, ale ciężko bo nie umiem a po drugie - przypuszczam, że coś takiego to się pewnie będzie ciągnęło dwa lata. Narazie jedni z mądrzejszych chodzą i szukają ludzi do pozwu zbiorowego, ma być zebranie końcem maja (nieorganizowane przez spółdzielnie) Ale typek co się tym zajmuje, mówi że ludzie się przerażają tym że mieli by zapłacić postępowanie sądowe - kurdefelek to jak z
@Eltomas: tylko czy bieg tego czasu nie zaczyna się od momentu w którym dowiedziałeś się o roszczeniu?
Komentarz usunięty przez autora